Vækst i England kalder på rentestigning

Tal fra Office for National Statistics (ONS) viser, at englænderne har fået flere penge mellem hænderne, hvilket har fået Bank of England til at hviske i krogene om en mulig rentestigning allerede til foråret.

Den gennemsnitlige årlige indkomst per husstand efter skat er steget med 3,7 pct. i andet kvartal, hvilket er den højeste stigning i fem år. Den positive vækst har fået Bank of England-chef, Mark Carney, til at overveje en mulig rentestigning til foråret, hvilket begrundes som det rette træk til at tøjle inflationen.

Det skriver The Guardian.

- De nye tal fra ONS viser, at Storbritannien var den hurtigst voksende G7 økonomi i 2013 og 2014. Hvis man medregner husstandenes stigende indkomst på 3,7 pct. og landets lave gæld, kan vi se, at vores langvarige plan om at sikre en stærk økonomi har virket, udtaler en talsperson fra det britiske finansministerium til The Guardian.

Dog holder de skeptiske analytikere sig fra at anbefale en rentestigning til næste år, da udfordringerne på det kinesiske marked samt store udsving i råvarepriser kan få langvarige konsekvenser for Storbritanniens handel og eksport.