Uskadte canadiske faciliteter presser oliemarkedet

Oliepriserne er igen på retræte, efter at de canadiske steppebrande ikke længere truer olieinstallationer.

Foto: COLE BURSTON/. Oliepriserne er igen på retræte, efter at de canadiske steppebrande ikke længere truer olieinstallationer.
Læs mere
Fold sammen

- Brandene har ikke forårsaget nogen større skader på energifaciliteter, og så snart den risikofaktor forsvandt, var der potentiale for, at priserne begyndte at finde tilbage i en nedadgående trend. På kort sigt er der en temmelig god årsag for olie til at falde tilbage i nærheden af 40 dollar per tønde. Det vigtigste parameter i denne uge er de amerikanske lageropgørelser, siger analytiker Angus Nicholson fra IG Ltd. i Melbourne til Bloomberg News.

En tønde af den europæiske referenceolie, Brent, koster tirsdag morgen 43,65 dollar mod 44,35 dollar mandag eftermiddag. Den amerikanske WTI-olie handles samtidig i 43,30 dollar mod 43,90 dollar mandag eftermiddag.

På guldmarkedet er fokus rettet ind mod udviklingen på valutamarkedet. De sidste par dages styrkelse af dollar har ramt priserne på de ædle metaller, idet afregningen primært foretages i dollar.

Modsat trækker fredagens svage arbejdsmarkedsrapport, der indikerer lavere rente i længere tid fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve.

Tirsdag morgen koster en ounce guld 1264 dollar mod 1267 dollar mandag eftermiddag.

Industrimetallerne ligger fortsat underdrejede efter markante prisfald over de seneste dage.

- Råvarerne blev stærkt solgt i takt med, at dollar styrkedes, og bekymringerne om den kinesiske efterspørgsel genopstod. Faldet i den kinesiske import i april har hjulpet med til at sende industri-metallerne lavere, vurderer Australia & New Zealand Banking Group i et notat tirsdag ifølge Bloomberg News.

Et ton kobber koster tirsdag morgen 4648 dollar mod 4658 dollar mandag eftermiddag.