Usikkerhed presser aktierne i USA

De amerikanske børser starter tirsdagens handel med fald, og ser dermed ud til at forsætte sidste uges nedtur.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er usikkerhed der præger handlen og investorerne frygter, at den kommende hjælpepakke ikke er i stand til, at redde økonomien ud af den dybe recession.

Det amerikanske Dow Jones Industrial indeks åbner 2,7 pct. lavere i 7636. Det teknologitunge Nasdaq-indeks åbner 3 pct. lavere i 1488.

- Markedet sætter spørgsmålstegn ved effektiviteten af den finansielle hjælpepakke, og det bliver tydeligere, at ikke er den optimale løsning. Det finansielle systems svagheder og nye tilbagefald, er forsat et problem, sagde Roger Kunz chef for investeringsstrategier hos Clariden Leu i Zurich.

Abbott Laboratories åbner 1,7 pct. lavere i 54 dollar. Finansmagasinet Barrons citerer Rick Helm, en porteføljeforvalter hos Cohen & Steers Capital Management, om at aktien kan stige over 40 pct. i de næste 18 måneder, efter medicinalkoncernen har øget salg af medikamenter og dets dividender.

Intel åbner 2,7 pct. lavere i 13,5 dollar. Mikrochipproducenten, der arbejder på at få sine mikrochips ind i en ny kategori af mobile internet instrumenter, har fået LG Electronics som kunde og er dermed kommet i tættere konkurrence med Qualcomm og Texas Instruments.

Wal-Mart stiger 2,7 pct. til 47,8 dollar, efter at have aflagt regnskab for 4. kvartal. Detailkoncernen fik en EPS-indtjening eksklusiv ekstra ordinære poster på 1,03 dollar i 4. kvartal, og overgik analytikernes estimerede 99 cent pr. aktie Organisk omsætning eksklusiv benzinsalget steg 2,8 pct. og Wal-Mart har nydt godt af forbrugernes øgede lyst til lavprisprodukter i lyset af afmatningen og et øget medicinalsalg. Wal-Mart forventer en EPS-indtjening på 72-77 cent pr. aktie i 1. kvartal, mod analytikerprognosen på 77 cent, mens omsætningen ventes at stige 1-3 pct. For helåret 2009 ventes EPS-indtjeningen at nå 3,45-3,60 dollar pr. aktie.

De europæiske bankaktier trækker tirsdag lavere på bekymringerne om, at flere banker står over for sænkede kreditratings hos kreditratingsbureauet Moody's. Kursfaldende i Europa smitter af på de amerikanske bankaktier, hvor Citigroup, der modtog 45 mia. dollar fra den amerikanske regering sidste år falder 8 pct. til 3,2 dollar, imens den næststørste amerikanske bank JPMorgan falder 8,2 pct. til 22,7 dollar.

RB-Børsen