Usikker gang på de amerikanske børser

Skepsis over for den store centralbank-plan, der skal hive den amerikanske økonomi op af subprime-sumpen, sendte torsdag kurserne ned. En overraskelse endte dog med at redde dagen.

Trods den 24 mia. dollar store plan, hvor flere centralbanker skal fylde markedet med likviditet, var investorerne på de amerikanske børser skeptiske torsdag. Dermed faldt kurserne på de toneangivende indekser, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Tirsdagens rentesænkning fra den amerikanske centralbank, Fed, var tilsyneladende glemt blandt investorerne, der dagen igennem kunne se kurserne dale stille og roligt nedad.

Et enkelt lyspunkt viste sig dog sent på handelsadagen. Og det skulle vise sig at få mærkbar effekt.

Den store amerikanske korncern Honywell, som producerer inden for et bredt spektrum af områder, afleverede et overraskende positivt estimat for dets resultat, og det fik pludselig humøret op.

De efterfølgende kursstigninger endte med at redde dagen, så Dow Jones lukkede i kursen 13.517,96, hvilket var en stigning på 0,33 procent.

S&P 500-indekset klarede også lige skærene med en stigning på 0,12 pct. til kursen 1.488,41, mens teknologiaktierne på Nasdaq-børsen tabte 0,10 procent, så indekset endte i kursen 2.668,49.