USA/tendens: Uændret åbning i sigte trods gode tal fra Goldman og J&J

Der er udsigt til et uændret niveau på de ledende aktieindeks, når det amerikanske aktiemarked åbner tirsdag. Trods gode regnskaber fra blandt andet Goldman Sachs og Johnson & Johnson.

Der er udsigt til et uændret niveau på de ledende aktieindeks, når det amerikanske aktiemarked åbner tirsdag. Trods gode regnskaber fra blandt andet Goldman Sachs og Johnson & Johnson. Fold sammen
Læs mere
Foto: BRYAN R. SMITH

Futures på de tre store amerikanske aktieindeks - Dow Jones, S&P 500 og Nasdaq - peger hver sin vej med små bevægelser.

Genmabs amerikanske partnerkoncern, Johnson & Johnson, kom så pænt igennem tredje kvartal, at gigantkoncernen øger sine forventninger til hele 2017.

Selskabet, der er kendt for medicinal- og forbrugerprodukter, omsatte for 19,7 mia. dollar i kvartalet. Det var en stigning på 9,5 pct. i salget, og valutaudsving hjalp også med knap 1 pct.points fremgang.

Indtjeningen steg til 1,90 dollar per aktie på justeret basis, hvilket var 13,1 pct. højere end i tredje kvartal af 2017.

Analytikerne havde ifølge Bloomberg på forhånd forudset en omsætning på 19,3 mia. dollar og 1,80 dollar per aktie i indtjening, så de blev positivt overrasket.

Også med hensyn til helårsprognosen havde Johnson & Johnson gode nyheder med, da den er øget til en indtjening på mellem 7,25 og 7,30 dollar per aktie. Den tidligere prognose hed 7,12 til 7,22 dollar, og analytikerne ventede i snit 7,18 dollar.

Aktierne stiger 1,4 pct. i formarkedet.

Den amerikanske investeringsbank, Goldman Sachs, landede et bedre overskud i tredje kvartal i år end i samme kvartal sidste år, da overskuddet blev på 5,02 dollar per aktie mod 4,88 dollar.

Estimaterne fra analytikere som Bloomberg News havde spurgt, viste 4,25 dollar, men det er usikkert om estimatet kan sammenlignes med det realiserede, noterer nyhedsbureauet.

De samlede indtægter blev 1,45 mia. dollar mod ventet 1,37 mia. dollar.

Goldman stiger 1,3 pct. i formarkedet.

Amerikanske Morgan Stanley havde i tredje kvartal indtægter for i alt 9,2 mia. dollar, svarende til 58 mia. kr., hvilket var bedre end analytikernes forventning om samlede indtægter på 9 mia. dollar.

Investeringsbanken havde i tredje kvartal af regnskabsåret 2017 en indtjening per aktie på 0,93 dollar, hvor der var ventet 0,81 dollar blandt analytikerne.

Morgan Stanley-aktien stiger med 1,1 pct. i formarkedet.

Amerikanske Harley-Davidson fik en indtjening per aktie på 40 cent i tredje kvartal 2017 - og det var lige en vingespids over analytikernes estimat, der lå på 39 cent per aktie

Aktien falder 0,2 pct. 1,4 pct. i formarkedet.

/ritzau/FINANS