USA/tendens: Foot Locker løber fra de andre i flad start

Foto: RICK WILKING

Der er en afdæmpet start på fredagens amerikanske aktiehandel i sigte, hvis man skal dømme efter handlen med futures, der peger på fald på knap 0,1 pct. i S&P 500-indekset og Dow Jones-indekset fra start, mens Nasdaq-indekset stilles en positiv åbning i niveauet 0,1 pct. i udsigt.

I Europa er udviklingen ligeledes blandet, da de største europæiske indeks er i lille fremgang, mens der i Skandinavien og Sydeuropa er overvægt til de faldende papirer.

På selskabsfronten er der opmærksomhed til 21'st Century Fox, idet Comcast og Verizon ifølge flere medier meldes interesserede i at overtage størstedelen af selskabet - herunder andelen i britiske Sky.

Aktien i det Rupert Murdoch-kontrollerede 21'st Century Fox stiger 7,2 pct. til 30,66 dollar i det amerikanske formarked.

Fra regnskabsfronten er der også stadig en smule nyt. Fredag kommer det fra blandt andet skokæden Foot Locker, der leverede klart over forventning med sit regnskab for tredje kvartal 2017/18.

Her hentede selskabet en justeret indtjening per aktie på 0,87 dollar mod ventet 0,80 dollar blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News.

Estimaterne fra analytikerne svingede mellem 0,75 dollar og 0,88 dollar.

Resultatet blev hentet på baggrund af en omsætning på 1,87 mia. dollar, mens analytikerne havde regnet med et salg på 1,82 mia. dollar.

Regnskabet bliver særdeles positivt modtaget i formarkedet, hvor Foot Locker stiger med hele 19,4 pct. til 38,02 dollar.

Tallene påvirker desuden skoproducenterne Nike og Under Armour positivt. De to aktier stiger begge med 2,4 pct. til henholdsvis 58,60 dollar og 11,55 dollar i formarkedet.

/ritzau/FINANS