USA/T-bond: Lille rente hop efter dansk lukketid

Den amerikanske rente er steget siden dansk lukketid, men nu ser det ud til at få en ende. Den tiårige rente er steget 20 basispoint i oktober, men nu slutter salget af obligationer og dermed presset på kurserne.

Foto: SPENCER PLATT

Det vurderer handlere ifølge Bloomberg News.

Nu er den ventede renteforhøjelse fra den amerikanske centralbank, der ventes til december, indregnet i kurser og renter, vurderes det. 65 økonomer, som Bloomberg News har spurgt venter en tiårig rente ved udgangen af i år på 1,75 pct.

Renten på den tiårige toneangivende amerikanske T-bond er steget siden dansk lukketid onsdag fra omkring 1,79 pct. til 1,81 pct.

»En renteforhøjelse er allerede indregnet i markedet, og nu er det et godt tidspunkt at købe,« siger Hideo Shimomura, der er porteføljemanager hos UFJ Kokusasi Asset Management til Bloomberg News.

Amerikanerne holder senere torsdag auktion for 28 mia. dollar obligationer med en løbetid på syv år.

Torsdagens renteudvikling kan blive påvirket af eftermiddagen nøgletalsbuket, der inkluderer de ugentlige tal for nytilmeldte ledige, men markedet kan også få nyheder fra den foreløbige opgørelse over salget af varige goder og igangværende boligsalg for september.

/ritzau/FINANS