USAs anklager mod Huawei rammer den globale forsyningskæde

Aktierne i selskaber, der leverer til smartphone-industrien, bliver ramt af frygt for et eksportforbud mod Huawei. Det skriver Financial Times.

Tirsdag faldt kameraobjektiv- og fingeraftrykslæserproducenten O-Film Tech over 4 pct., efter at USA fremlagde 23 anklager mod Huawei, der spænder fra virksomhedsspionage til bedrageri.

»Det er meget alvorlige handlinger for et selskab, som tilsyneladende gør brug af virksomhedsspionage til ikke blot at forbedre selskabets bundlinje, men også for at kunne konkurrere i den globale økonomi,« siger Matthew Whitaker, der er USAs justitsminister, til Financial Times.

Huawei selv er skuffet over anklagerne, lyder det fra selskabet, der har forsøgt at tale med de amerikanske embedsmænd, men er blevet afvist - uden forklaring.

Det kinesiske udenrigsministerie mener også, at USA skal stoppe den uretfærdige behandling mod kinesiske virksomheder og i stedet behandle dem fair og retfærdigt.

Et eksportforbud kan risikere at skubbe lanceringen af 5G-netværket og ødelægge planerne for flere globale aktører. Ifølge analytikere kan eksportforbuddet også komme Huaweis rivaler som blandt andet Ericsson, Nokia og Samsung til gode.

/ritzau/FINANS