USA/åbning: Rejseapp flyver til vejrs i grøn åbning

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

. De ledende amerikanske indeks blinker grønt i onsdagens tidlige handel.

Onsdag eftermiddag stiger Dow Jones, S&P 500 og Nasdaq mellem 0,2 og 0,3 pct.

Rejseappen Tripadvisor har taget investorernes fokus, efter at selskabet tirsdag aflagde regnskab, efter at børserne var lukket.

Koncernen landede en ordinær indtjening per aktie på 0,30 dollar mod analytikernes estimerede 0,16 dollar ifølge Bloombergs indsamlede resultatestimater.

Omsætningen løb op i 378 mio. dollar mod de ventede 361 mio. dollar, og driften gav et overskud på 80 mio. dollar på EBITDA-basis mod de anslåede 57,9 mio. dollar.

Det får aktien til at sige 20,3 pct.

Energiselskaberne Chevron og Exxon Mobile er også i investorernes søgelys, efter at Donald Trump, præsident i USA, tirsdag trak landet ud af atomaftalen med Iran.

Det har fået prisen for en tønde europæisk brent-olie til at stige med 1 pct. onsdag, mens den amerikanske WTI-olie stiger med 1,1 pct. per tønde.

- På den helt korte bane ser det ud til, at de øgede geopolitiske bekymringer begrænser sig til oliemarkederne. Men der kan være mere på vej.

- Amerikanske sanktioner mod Iran kan påvirke flere forskellige industrier. Samtidig ser det ud til, at spændingerne mellem Israel og Iran tager til i styrke, og det tager toppen af aktiepriserne, siger Norihiro Fujiuto, der er seniorstrateg hos Mitssubishi UFJ Morgan Stanley Secucriteis, ifølge Reuters.

Chevron og Exxon Mobile stiger 1,8 pct. og 1,7 pct. i onsdagens helt tidlige handel.

For energidrikproducenten Monster er dagen dog startet anderledes negativt. Selskabet falder med 8,6 pct., efter at JPMorgan har sænket anbefalingen til "neutral" fra "overvægt."

Det sker, efter tirsdagens regnskab hvor selskabet kunne fremvise et regnskab for første kvartal, der viste et større salg end ventet, men med en bruttomargin der var lavere end ventet, skriver Bloomberg News.

/ritzau/FINANS