USA/åbning: IBM trækker Dow Jones i positiv handelsstart

De amerikanske aktier kommer overvejende positivt fra start i onsdagens marked, hvor især aktierne i Dow Jones-indekset samlet set stiger pænt med et plus på 0,5 pct. For S&P 500-indekset er stigningen på 0,1 pct., mens Nasdaq ligner fladt i udgangspunktet.

Dermed er muligheden, for at Dow Jones-indekset kan få held til for første gang at slutte over 23.000-niveauet, åben. Også for S&P er der udsigt til rekordlukning.

Det er især it-kæmpen IBM, der trækker Dow Jones op med et plus på 4,3 pct. i de indledende handler, efter at selskabet for første gang i fem år har kunnet estimere slagsvækst.

Samtidigt stiger Goldman Sachs-aktien 1,2 pct.

Den generelle stemning styres onsdag af forventningerne til offentliggørelsen af Beige Book fra centralbanken, Federal Reserve, og med brede spekulationer om, hvem der skal afløse bankens topchef, Janet Yellen - hvis hun skal afløses. Muligheden for en mere høgeagtig chef er til stede, og spekulationerne drejer sig derfor - ligesom det gælder for interessen for Beige Book - om renteudsigterne.

Onsdag har handlerne udsigt til et halvt hundrede regnskaber før og efter handelsstart. Blandt de væsentligste er American Express, hvis aktie ligger 0,1 pct. højere efter de indledende handler, Ebay, der løftes 0,9 pct. og Alcoa, der falder 1,2 pct. Alle tre regnskaber ventes efter amerikansk børslukketid.

Abbott Laboratories stiger 1,6 pct., efter af selskabet inden børsåbning har rapportere bedre end ventet indtjening.