USA: Wall Street lægger fladt fra land

De amerikanske aktiemarkeder åbner stort set uændret torsdag, hvor der ser ud til at være faldet lidt mere ro omkring den kinesiske yuan, efter at tre devalueringer fra landets centralbank de seneste dage har sendt strøm gennem finansmarkederne.

Læs mere
Fold sammen

Efter kort tids handel stiger S&P 500 0,05 pct., hvilket også er tilfældet for Dow Jones-indekset, mens Nasdaq stiger 0,1 pct.

Kinas centralbank, Peoples Bank of China, har torsdag indikeret, at der helt fundamentalt ikke er grundlag for yderligere svækkelser af landets valuta.

- Meddelelsen fra de kinesiske myndigheder dæmpede frygten for den her forfærdelige benævnelse "valutakrig". Og mens bekymringer om Kina og Grækenland glider lidt i baggrunden, kan markedet nu begynde at fokusere på de underliggende fundamentaler omkring den amerikanske økonomi, som ser meget fornuftige ud, siger Daniel Murray, der er chefstrateg ved EFG Asset Management, til Bloomberg News.

En time inden børsåbning kunne investorerne læse nyt fra makrofronten i USA. Der var dog ikke de store overraskelser, da både detailsalget i juli og nytilmeldte i sidste uge landede nogenlunde som ventet.

På selskabsfronten er der ikke de store nyheder, eftersom den amerikanske regnskabssæson så småt ved at gå på hæld. Forud for handelsstart er der dog offentliggjort en række regnskaber.

Kohl's, der driver en lang række stormagasiner i USA, skuffede analytikerne i andet kvartal, da salget blot steg 0,1 pct., hvor der ifølge Bloomberg var ventet en fremgang på 1,7 pct.

Indtjeningen landede på 1,07 dollar per aktie, hvilket også var et stykke under forventningerne, da konsensus ifølge Bloomberg lød på 1,16 dollar per aktie.

I forbindelse med regnskabet nedjusterer Kohl's forventningerne til hele året og regner nu med et resultat i den lave ende af intervallet 4,40-4,60 dollar per aktie. Kohl's må notere et skidt udlæg på aktiemarkedet torsdag, hvor aktien dykker 6,9 pct. til 57,25 dollar.

Regnskab har der også været fra Ceragon Networks, der, som navnet antyder, udvikler og sælger trådløse netværkssystemer.

Selskabet overraskede positivt i andet kvartal, hvor den justerede indtjening per aktie lød på 0,04 dollar, mens korpset af aktieanalytikere havde ventet et nulresultat.

Derimod landede toplinjen nogenlunde som ventet på 95 mio. dollar. Ceragon Networks-aktien stiger i den indledende handel 13,3 pct. til 1,45 dollar.

/ritzau/FINANS