USA: Usikkerhed efter nordkoreansk missil vil tynge fra start

En nordkoreansk missiltest har skabt uro på de globale aktiemarkeder tirsdag, og investorernes usikkerhed ser ud til fortsat at ville tynge, når de amerikanske børser åbner.

Læs mere
Fold sammen

En nordkoreansk missiltest har skabt uro på de globale aktiemarkeder tirsdag, og investorernes usikkerhed ser ud til fortsat at ville tynge, når de amerikanske børser åbner.

Missilet blev affyret over japansk territorium efter den amerikanske børslukning mandag, og det påvirkede de asiatiske aktiemarkeder i løbet af natten, mens den negative stemning fortsætter i Europa tirsdag eftermiddag.

Kort før handelsstart i USA falder de amerikanske aktiefutures mellem 0,5 og 0,8 pct., og det indikerer, at de amerikanske aktier også står for tur tirsdag.

Mandag sluttede S&P 500-indekset med et plus under 0,1 pct. til 2444,24. Det tunge Dow Jones-indeks lukkede med et marginalt fald i 21.808,40, mens Nasdaq-indekset endte dagen med en gevinst på 0,3 pct. til 6283,02.

Forsikrings- og energiaktierne havde en skidt dag, efter at den tropiske orkan Harvey gik i land på Texas' sydkyst i weekenden og resulterede i massive oversvømmelser, og ifølge CNN Money fortsatte problemerne i løbet af natten.

Oversvømmelserne har ført til nedlukninger af omkring 17 pct. af raffinaderiernes kapacitet og omkring 10 pct. af råolieproduktionen, og den ubalance kan føre til større lagre af råolie i USA, skriver The Street.

Exxon Mobil og Occidental Chemical er blandt de selskaber, der har lukket ned for deres plantager ved kysten i staten Texas. Exxon Mobil-aktien falder 0,1 pct. i formarkedet tirsdag.

Den amerikanske elektronikkæde Best Buy er aktuel med mere positive nyheder tirsdag efter fremlæggelsen af regnskabet for andet kvartal forud for børsåbningen.

I regnskabet kunne kæden fremvise den bedste salgsvækst i mere end syv år, mens også indtjeningen i kvartalet overgik forventningerne.

I forbindelse med regnskabet kunne selskabet også glæde investorerne med en opjustering af forventningerne til årsresultatet, efter at det har klaret sig godt i den intense konkurrence mod internetgiganten Amazon.

Best Buy venter nu en omsætningsvækst på 4 pct. mod tidligere 2,5 pct. Driftsresultatet ventes nu at stige mellem 4-9 pct., hvilket også ligeledes er mere end tidligere ventet.

Kort tid efter børsåbningen lander der desuden tal for den amerikanske forbrugertillid. Økonomerne venter ifølge Bloomberg News, at tallet falder en smule til 120,7 fra tidligere 121,1.

/ritzau/FINANS