USA: Teknologisektoren slog bak

Det blev til mindre fald, da Wall Street fredag satte punktum for et ganske fint amerikansk aktieår.

Foto: ANDREW KELLY

Apple og teknologisektoren anførte nedturen i et marked, der ifølge Reuters var præget af afdæmpet handel op til nytår. Og der er tale om en forlænget weekend, da mandag også er fridag i USA, ligesom det i øvrigt er tilfældet for de store børser i London og Tokyo.

Det brede S&P 500-indeks sluttede 0,5 pct. lavere i 2283,83. Dow Jones-indekset, der indeholder de store traditionelle industriselskaber, droppede 0,3 pct. til 19.762,60, og Nasdaq-papirerne, der tidligere på ugen satte rekord, faldt 0,9 pct. og lukkede i 5383,12.

Den 20. december ramte Dow Jones sit højeste indeksniveau nogensinde på 19.988. S&P 500's lukkerekord er fra den 13. december og lyder på 2271,72. Begge indeks steg i 2016 - Dow mest med lige over 13 pct., mens fremgangen for S&P blev på lige under 10 pct.

- Der har været en så væsentlig optur, at markedet tager en pause. Vi er nu ved et punkt, hvor der hersker usikkerhed med hensyn til, hvilken politik som implementeres, hvornår den implementeres og hvordan det vil påvirke økonomien under et samt de forskellige industrier, siger Bucky Hellwig, der er vicechef for BB&T Wealth Management til Reuters.

Blandt teknologiaktierne faldt Apple med 0,8 pct. efter forlydender om, at produktionen af iPhones står over for at blive trimmet.

På selskabssiden var også det amerikanske medicinalselskab Mylan i fokus efter lancering af en generisk udgave af medicinalfirmaet Janssen Pharmaceuticals Concerta-tablet i USA torsdag aften efter amerikansk børslukketid. Tabletten bruges til at stimulere centralnervesystemet.

Mylan steg 2,1 pct.

Modsat faldt medicinalselskabet Opko Health med næsten 19 pct. efter et væksthormon, selskabet har under udvikling, viste sig at fejle i et klinisk studie.

/ritzau/FINANS