USA-tal kunne ikke redde dagens aktie-indeks

Der var ikke hjælp at hente til det danske aktiemarked tirsdag fra de andre markeder eller fra amerikanske nøgletal. Da handlerne lukkede og slukkede tirsdag var de danske aktier som de øvrige markeder faldet. Af det toneangivende indeks' tyve aktier endte kun fire i sort.

Et bedre end ventet ISM-indeks hjalp ikke, da "gode" nøgletal indikerer tidligere "tapering" fra den amerikanske centralbank end dårlige tal. Og mindre likviditet vil alt andet lige være gift for aktiemarkederne.

Det toneangivende aktieindeks, C20 Cap, lukkede tirsdag 0,9 pct. lavere i 645,24.

- Der er nok tale om lidt gevinsthjemtagning op til ugens sidste to dage, hvor der ikke mindst er arbejdsmarkedsrapport fra USA fredag og torsdag rentemøde i ECB, vurderer afdelingschef Ole Kjær Jensen i Sydbank over for Ritzau Finans.

Fokus var tirsdag hovedsagelig på de selskaber, der leverede resultatmeddelelser.

Før åbningen leverede høreapparatproducenten WDH periodemeddelelse for årets første ni måneder.

WDH gentog sine forventninger til hele 2013. For kerneforretningen - engrossalg af høreapparater - noterer selskabet, at tredje kvartal har udviklet sig bedre end markedet generelt målt på organisk vækst, og at der således er vundet markedsandele i årets første tre kvartaler. Til gengæld vurderer William Demant, at den gennemsnitlige salgspris er faldet i tredje kvartal.

Markedets dom var et kursfald på knap 2,4 pct. til 518,50 kr. - tirsdagens næstestørste C20-fald. Kun overgået af Pandora, der satte sig 3,4 pct. uden selskabsnyt.

Vestas skal levere vindmøller til den amerikanske it-gigant Microsoft, der vil øge sin andel af vedvarende energi og derfor har investeret i en 110 MW stor vindmøllefarm i Texas. Vestas skal levere 55 vindmøller til Keechi Wind-projektet, der opføres af udvikleren RES Americas. Projektet ventes færdigt i begyndelsen af 2015.

Vestas, der er regnsskabsaktuel onsdag, faldt 1 pct. til 145,5 kr.

Selve regnskabet for tredje kvartal vil formentlig vise en bundlinje, der balancerer omkring nul og er tynget af de tab på 50 mio. euro, som selskabet har oplyst om frasalg af fabrikker i oktober. Det viser skøn fra analytikere som har leveret estimater til SME-Direkt for Ritzau Finans.

FLSmidth vil også være i regnskabsfokus onsdag. Aktien faldt tirsdag 0,9 pct. til 276,60 kr.

- Q3 vil være ekstremt oprydningsramt. Det vil være præget af ekstraordinære omkostninger. Men vi ved i princippet ikke helt, hvor meget, og det gør det svært at tolke tallene lige med det første, siger senioranalytiker i Sydbank Jacob Pedersen.

Analytikere adspurgt af SME Direkt venter konkret et underskud på bundlinjen på 525 mio. kr.

Finansaktierne har også reguleringerne malet med rødt. Jyske Bank, Danske Bank og Nordea faldt alle omkring et par procent.

Der er ikke nogen klar forklaring på det ifølge Ole Kjær Jensen, men måske kan rygter om store bøder til blandt andre Royal Bank of Scotland og flere andre have ramt interessen for bankaktier tirsdag.

Uden for C20 er sikkerhedskoncernen G4S kommet med kvartalsopdatering. Den blev takseret til et fald på 1 pct. til 22,18 kr.

Torm sænkede i sit regnskab for tredje kvartal den øvre ende af intervallet for forventningerne. Det blev takseret til et fald på knap 15 pct. til 1,70 kr.

KBHL's regnskab gav uændret slutkurs på 2790 kr. Mens Mols-Liniens Q3-meddelelse blev takseret til en stigning hele på 2,7 pct. til 19 kr.

Svendborg Sparekasse blev ikke handlet efter regnskabet. Columbus lukkede med et kursfald på 6 pct. efter sit regnskab i 3,80 kr.