USA: Større risikovillighed og svag auktion sendte renter op

De amerikanske renter var opadgående tirsdag, hvor højere risikovillighed på finansmarkederne var med til at skabe mindre efterspørgsel på de sikre papirer.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De amerikanske renter var opadgående tirsdag, hvor højere risikovillighed på finansmarkederne var med til at skabe mindre efterspørgsel på de sikre papirer.

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation steg tirsdag 4 basispoint til 2,17 pct. Onsdag morgen er billedet vendt en anelse, da renten falder til 2,16 pct. på markedet i Tokyo.

- Vi havde Nordkorea, orkaner, naturkatastrofer og hele spørgsmålet omkring gældsloftet i USA. Det nåede ekstremer i sidste uger, og vi ser en smule af det dreje af, hvilket er meget naturligt, siger Bill Mirz, obligationschef hos U.S. Bank Wealth Management, til Reuters.

Ud over den stigende risikovillighed var en stor auktion over amerikanske statsobligationer med til at presse renterne.

Der blev tirsdag solgt tiårige statsobligationer for 20 mia. dollar, hvor der var en svag efterspørgsel fra investorerne, og det resulterede i en rente på 2,18 pct. - hvilket var højere end ventet, men alligevel den laveste siden november.

Forholdet mellem bud og udbud var på 2,28, hvilket var lavere end gennemsnittet ved de seneste auktioner på 2,42. Ifølge Reuters var auktionen med til at presse obligationskurserne på markedet generelt.

Ifølge Bloomberg News var højere end ventet obligationstal fra Storbritannien med til at skubbe renterne op i Europa i tirsdagens handel, hvilket også havde en afsmittende effekt på de amerikanske statspapirer.