USA: Stærkt detailsalg løftede renterne

De amerikanske renter steg mandag, da stærke tal for detailsalget vidner om fortsat momentum i den amerikanske økonomi.

Foto: Iris. Fold sammen
Læs mere

Renten på den toneangivende tiårige amerikanske statsobligation steg med knap 3 basispoint til 2,85 pct.

Tirsdag morgen ligger renten på 2,86 pct. på markedet i Tokyo. Det er 1 basispoint lavere, end da de danske obligationshandlere gik til fyraften mandag.

Samtidig steg renten på den toårige statsobligation med knap 2 basispoint til 2,60 pct., hvilket også er niveauet tirsdag morgen.

Dermed ligger rentekurven, forskellen mellem renten på den tiårige og den toårige statsobligation, med en forskel på 25 basispoint, hvilket fortsat er det laveste niveau siden 2007.

Renterne blev mandag løftet af stærke data fra det amerikanske detailsalg, der udviklede sig som forudset i juni. Salget steg med 0,5 pct. på månedsbasis, hvilket også var, hvad økonomerne i snit havde ventet ifølge Bloomberg News. Samtidig blev tallet for maj løftet i den reviderede udgave til hele 1,3 pct. fra tidligere 0,8 pct.

Et stærkt detailsalg er vigtigt for den amerikanske økonomi, da det vidner om et solidt privatforbrug, der gennem det seneste års tid, efter den amerikanske centralbank, Federal Reserve, har indledt sin stramningscyklus med stigende renter, har trukket det amerikanske opsving.

»Den opadgående revision var betryggende,« siger Stuart Sparks, strateg hos Deutsche Bank, til The Wall Street Journal.

Mandag blev erhvervstilliden i New York-regionen, målt ved Empire State Manufacturing-indekset, også annonceret, og det faldt ganske vist i juli til 22,6 fra 25,0 måneden før. Det var dog bedre end forudset, da der ifølge Bloomberg News var ventet et indeks på 21,0 blandt økonomerne.

/ritzau/FINANS