USA: Sportskæde trækker konkurrenter med ned i neutralt marked

De amerikanske aktiemarkeder danser kort tid efter børsåbningen omkring nullet, efter at investorerne mandag vendte ryggen til den geopolitiske uro mellem Nordkorea og USA og sendte aktierne højere.

De amerikanske aktiemarkeder danser kort tid efter børsåbningen omkring nullet, efter at investorerne mandag vendte ryggen til den geopolitiske uro mellem Nordkorea og USA og sendte aktierne højere.

Kort til efter handelsstart ligger S&P 500-indekset uændret, det tunge Dow Jones-indeks stiger 0,1 pct., mens Nasdaq-indekset omvendt falder 0,1 pct. efter gårsdagens pæne stigninger.

En time før den amerikanske børsåbning blev der offentliggjort en række amerikanske nøgletal, som overraskede positivt. Detailsalget steg blandt andet mere end ventet i juli, hvor der var en fremgang i salget på 0,6 pct. på månedsbasis. Til sammenligning lød forventningen på 0,3 pct.

Den stærke udvikling kan dog indikere, at der kan være flere stramninger på vej fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, men ifølge Jacob Graven, cheføkonom hos Sydbank, er der ikke udsigt til en renteforhøjelse før til december, skriver han i en kommentar.

Flere selskaber har fremlagt regnskab forud for børsåbningen, og det tiltrækker investorernes opmærksomhed fra handelsstart.

Den amerikanske byggemarkedskæde Home Depot overraskede med bedre tal på både top- og bundlinjen i andet kvartal i forhold til analytikernes forventninger, og samtidig opjusterede selskabet sine forventninger til indtjeningen per aktie til 7,29 dollar for helåret fra tidligere 7,15 dollar.

Også forventningerne til det sammenlignelige salg og omsætningen blev hævet i forbindelse med regnskabet, men alligevel falder aktien 2,5 pct.

Kæden Dick's Sporting Goods sænkede omvendt forventningen til det sammenlignelige salg og indtjeningen per aktie for helåret i forbindelse med sit regnskab for andet kvartal, og kort tid efter startskuddet lød, dykker aktien med hele 18,2 pct., ifølge Bloomberg News har regnskabet været med til at trække flere sportsproducenters aktier ned.

Aktien i sportstøjsproducenten Under Armour, der genererer omkring 9,6 pct. af sin omsætning gennem Dick's Sporting Goods, falder 2,6 pct., Hibbett Sports-aktien falder 7,2 pct., mens aktien i skokæden Foot Locker falder 4,9 pct.

Også Nike- og Crocs-aktierne går tilbage kort efter handelsstart med henholdsvis 1,4 pct. og 5,4 pct.

/ritzau/FINANS