USA: Som ventet mindre fald ved åbningen, men Blackberry stiger

Det gik som ventet ved åbningen af det amerikanske aktiemarked, der åbnede med en lille pil ned, som indikeret i futuresmarkedet.

Foto: Iris.
Læs mere
Fold sammen

Det gik som ventet ved åbningen af det amerikanske aktiemarked, der åbnede med en lille pil ned, som indikeret i futuresmarkedet.

Torsdag åbner S&P 500-indekset med et fald på 0,04 pct. i indeks 2506,07. Det tunge Dow Jones-indeks åbner med et fald på 0,2 pct. i 22.307,48, mens Nasdaq-indekset falder 0,2 pct. i 6441,30.

Kun otte af Dow Jones-indeksets 30 aktier falder, mens de resterende stiger med General Electric som højdespringeren med et plus på 2,4 pct. til 25,14 dollar.

Inden børstid har det canadiske selskab Blackberry, der er noteret i USA og tidligere producerede smartphones, leveret tal for andet kvartal af det forskudte regnskabsår 2017/2018.

Aktiemarkedet belønner det med en stigning på 0,9 pct. ved åbningen til 10,07 dollar

Selskabet øgede i kvartalet sin omsætning på software til at optage lyd. Det har øget troen på, at selskabet kan sadle om fra sit tidligere fokus på hardware og nå årets vækstmål, og kvartalet bød på en højere indtjening, end analytikerne havde forventet, skriver Bloomberg News.

Analytikerne havde ventet et samlet salg eksklusiv enkelte omkostninger på 220,8 mio. dollar, svarende til 1,4 mia. kr., i andet kvartal, men det canadiske selskab solgte for 249 mio. dollar i perioden, svarende til 1,6 mia. kr., og omsætningen inden for området software og service steg med 26 pct.

Blackberry formåede altså at vende rundt efter et skuffende første kvartal, hvor omsætningen var lavere end analytikernes forventning.

Konsulentvirksomheden Accenture, der også er noteret i USA, leverede også regnskab for det skæve regnskabsår 2016/2017 før børstid.

Det bryder markedet sig ikke om og aktien sendes ned med 1,9 pct. til 134,02 dollar.

Forventningerne til første kvartal er i den lave ende i forhold til markedsforventningerne for omsætning og i midten for resultatet.