USA: Sigter mod fortsat stigning

De amerikanske aktiemarkeder sigter mod en fortsættelse af de seneste syv dage med stigninger, når handlen sættes i gang torsdag eftermiddag.

Arkivfoto. De amerikanske aktiemarkeder sigter mod en fortsættelse af de seneste syv dage med stigninger, når handlen sættes i gang torsdag eftermiddag.  Fold sammen
Læs mere
Foto: BRYAN R. SMITH

Op til handelsstart ligger futures på de tre toneangivende amerikanske aktieindeks, S&P 500, Dow Jones og Nasdaq, en kende højere med en stigning for Nasdaq-futuren på 0,2 pct. som den mest markante.

Onsdag sluttede S&P 500-indekset med et plus på godt 0,1 pct., Dow Jones-indekset lukkede med en stigning på knap 0,1 pct., mens Nasdaq-indekset endte dagen med en gevinst på under 0,1 pct.

Torsdag kan handlerne lade sig inspirere af en række taler fra topfolk i den amerikanske centralbank - deriblandt chefen for afdelingen i San Francisco, John Williams, og Jerome Powell, der sidder i centralbankens styrelsesråd.

Også Den Europæiske Centralbank har været på scenen med referat af det seneste pengepolitiske møde i begyndelsen af september. Heraf fremgår det, at beslutningstagerne diskuterede metoder til justering af pengepolitikken næste år under indtryk af bekymring for styrkelse af euro.

Dagens amerikanske nøgletal drejer sig om antallet af nytilmeldte ledige i sidste uge, hvor der ventes en tilgang på 265.000 mod 272.000 nytilmeldte ledige ugen før, og om udviklingen i ordre på varige goder. Her ventes den endelige opgørelse for september ifølge Bloomberg News at vise en stigning på 1,7 pct. - hvilket er det samme som i den første opgørelse.

Men en mere væsentlig rolle spiller fredagens amerikanske jobrapport, hvor der ventes en skabelse af 80.000 nye job uden for landbruget mod 156.000 nye job måneden før og en uændret ledighed på 4,4 pct.

Blandt dagens regnskaber kommer der tal fra øl-, vin- og spiritusproducenten Constellation Brands.