USA: Sene stigninger i interesseløst marked

Det amerikanske aktiemarked lukkede med stigninger efter en onsdag uden den store interesse.

Foto: KENA BETANCUR. New York Stock Exchange
Læs mere
Fold sammen

En stabilt stigende oliepris fik i sidste ende investorerne tilbage til markedspladsen på Wall Street, men indsatsen var ikke overbevisende trods en oliepris et godt stykke over 41 dollar per tønde.

S&P 500-indekset lukkede med et plus på 0,3 pct. til 2163,79, og de tunge aktier i Dow Jones steg 0,2 pct. til 18.355,00, mens Nasdaq-papirerne sluttede dagen med en stigning på 0,4 pct. til 5159,74.

- Det er et langsomt bevægeligt marked, der spejder efter en grund til at gå op eller gå ned - det har bare ikke fundet nogen. Vi ser en lille smule af en korrelation tilbage i oliemarkedet, som er tilbage i spil. Men da vi har ikke set det udbrud, der indikerer, at markedet er baseret på fundamentale forhold, er det stadig bundet meget op på centralbankerne, vurderer kapitalpartner Jeff Carbone fra Cornerstone Financial Partners i North Carolina over for Bloomberg News.

Torsdag morgen er manglen på interesse fortsat fremherskende, idet de amerikanske futures ligger med små udsving omkring nulpunktet.

BLANDEDE NØGLETAL

Fra makrofronten viste ADP?s beskæftigelsesrapport over det private amerikanske jobmarked en stigning på 179.000 job i juli, hvilket var lidt bedre end økonomernes bud på 170.000 job og en oprevideret stigning på 176.000 måneden inden.

De amerikanske virksomheders tillidsindikator for servicesektoren fra Markit for juli blev revideret op til 51,4 fra 50,9 og dermed højere end det ventede indeks på 51,0.

Det samlede PMI, der medtager fremstillingsindustrien, steg samtidig til 51,8 fra 51,2.

De amerikanske indkøbschefers indeks over aktiviteten i servicesektoren, ISM non-manufacturing, faldt til gengæld til 55,5 fra 56,5 måneden før. Det var et støre fald end ventet, da der ifølge Bloomberg News var forudset et fald til 55,9.

SEKS UD AF TI I PLUS

Seks af de ti undergrupper i S&P-500 lukkede med varierede stigninger, men energiaktierne skilte sig ud med et plus på 1,8 pct., mens finansaktierne som det næstbedste segment blot lagde knap 1 pct. til kurserne.

En markant stigning i olieprisen pressede en tønde af den amerikanske referenceolie, West Texas Intermediate, op i over 41 dollar eller knap 2 dollar mere end i dagens tidlige handel.

SELSKABSSPECIFIKKE BEVÆGELSER

Time Warner, der ejer tv-kanalen CNN og streamingtjenesten HBO, leverede et hæderligt regnskab inden børstid. Efter at have overrasket positivt i både første og andet kvartal opjusterede selskabet forventningerne til årets samlede resultat. Aktien steg 2,7 pct.

Efter børstid var der kvartalsrapport fra elbilproducenten Tesla. Resultaterne lå under analytikernes forventninger, men det skyldes i vid udstrækning Teslas høje niveau for forskning og udvikling i forbindelse med færdiggørelsen af den stærkt efterspurgte nye Model 3. Aktien faldt 0,6 pct. i eftermarkedet.

I resten af denne uge kommer der blandt andet regnskaber fra Kellogg, Viacom og Priceline.