USA: Sektorrotation grundet skattereform gav rekord i Dow

De amerikanske aktier lukkede mandag med rekord i det traditionelle Dow Jones Industrial Average-indeks. Bank- og detailhandelsaktier steg på bekostning af teknologiaktierne, idet investorer omstillede deres porteføljer for at drage fordel af forventede skattelettelser.

Kongressens to kamre, Senatet og Repræsentanternes Hus, er nu i gang med at afstemme deres respektive versioner af den amerikanske skattereform, der ventes at resultere i en reduktion af selskabsskatten til 20 pct. fra 35 pct. Fold sammen
Læs mere
Foto: MIKE BLAKE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

S&P 500 blev til dels holdt oppe, og det brede indeks lukkede med et fald på beskedne 0,1 pct. i 2639,44. Indekset handles til cirka 18,2 gange den forventede indtjening, hvilket er tæt på det højeste niveau siden 2002 ifølge Thomson Reuters Datastream.

Dow Jones-indekset sluttede derimod med en gevinst på 0,2 pct. i rekorden 24.290,05, mens Nasdaq-indekset lukkede med et dyk på 1,1 pct. i 6775,37.

Tirsdag morgen fortsætter de positive vinde for de amerikanske aktiefutures. De tre store futures stiger omkring 0,2 pct.

Kongressens to kamre, Senatet og Repræsentanternes Hus, er nu i gang med at afstemme deres respektive versioner af den amerikanske skattereform, der ventes at resultere i en reduktion af selskabsskatten til 20 pct. fra 35 pct.

»Det vil sandsynligvis resultere i øget udbytte og større andel af tilbagekøb, og det gør værdisætningen mere rimelige og bør forlænge stigningerne«, siger chefinvestor Tim Ghriskey fra Solaris Group i New York til Reuters.

Investorerne frigør likvider til at købe op i banker, stormagasiner og andre aktier, der får glæde af lavere skatter, ved at sælge teknologiaktier, der er blevet relativt dyre, efter de relativt store stigninger i sektoren i år.

»Folk roterer ind i forbrugeraktier og væk fra teknologi på grund af skattefordelene fra den nye regning,« siger chefhandler Michael Matousek fra US Global Investors i Texas.

FINANS OG TELE I FRONT

JPMorgan, Bank of America, Citigroup og Wells Fargo steg mellem 2 pct. og 3,4 pct., mens selve banksegmentet øgede 2,3 pct. efter weekendens vedtagelse af skattereformen i Senatet.

Finanssektoren fik følgeskab af telesektoren, der lukkede med en gevinst på 1,6 pct.

I teknologisektoren var der hug til Microsoft på 3,8 pct., Nvidia faldt 5,6 pct., og PayPal dykkede 5,8 pct., mens Facebook og Googles moderselskab, Alphabet, droppede 2,1 pct. og 1,3 pct.

Apple begrænsede tabet til 0,7 pct., mens teknologi-faldet på sektorbasis løb op i 1,9 pct.

Teknologi-indekset er steget 34 pct. i år, mens S&P 500 er øget 18 pct. i 2017 på stærk virksomhedsindtjening og solid økonomisk vækst samt forventninger om en reduktion i skatter og virksomhedsregulering.

Forbrugeraktierne fik lagt 1,2 pct. oven i værdien på sektorbasis. Mange af de store varehuse betaler høje skatteprocenter og vil kunne drage fordel af skattereformen. Det sendte Macy's op med 6,7 pct., mens Nordstrom steg 3,9 pct.

Blandt enkeltaktierne var der gevinster til Disney på 4,7 pct. og til 21st Century Fox på 2,8 pct., efter at Financial Times rapporterede, at forhandlingerne om et salg af Fox til Disney er genoptaget.

Modsat faldt CVS Health-aktien 4,6 pct., efter at selskabet besluttede at effektuere købet af konkurrenten Aetna for 69 mia. dollar i årets største virksomhedskøb. Aetna-aktien faldt 1,4 pct.