USA: Renteløft fik fart af stærke detailsalgstal

De amerikanske obligationsrenter steg igen tirsdag, hvor investorerne fortsatte afviklingen af obligationsbeholdninger møntet på sikkerhed efter weekendens nedtoning af spændingerne mellem USA og Nordkorea.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Drew Angerer
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De amerikanske obligationsrenter steg igen tirsdag, hvor investorerne fortsatte afviklingen af obligationsbeholdninger møntet på sikkerhed efter weekendens nedtoning af spændingerne mellem USA og Nordkorea.

Solide detailsalgstal fik desuden igen forventningerne om kommende renteforhøjelser fra USA's centralbank, Federal Reserve, til at blusse op.

Den toneangivende tiårige T-bond lukkede med en rente på 2,26 pct. i New York. Slutniveauet var 4 basispoint højere end ved handlens afslutning mandag.

 

Onsdag morgen fortsætter de asiatiske investorer, hvor de amerikanske slap på markedet i Tokyo. De tiårige amerikanske T-bond handledes helt fra morgenstunden med en rente på godt 2,27 pct., inden renten faldt tilbage mod 2,26 pct.

Det er 1 basispoint mere, end da de danske handlere lukkede bøgerne tirsdag eftermiddag.

»Flugten mod sikre havne var ved at løbe tør for damp. Og det accelererede i kølvandet af de stærke detailsalgsdata,« siger rentechef Guy LeBas fra Janney Montgomery Scott i Philadelphia til Reuters.

Det amerikanske detailsalg udviklede sig stærkere end forudset med en stigning på 0,6 pct. på månedsbasis i juli, mens økonomerne havde ventet en stigning på 0,3 pct.

Og tages bil- og benzinsalget ud, var der en vækst i detailsalget på 0,5 pct., hvilket også var bedre end den ventede stigning på 0,3 pct.

Desuden viste erhvervstilliden i New York-regionen, ifølge Empire State Manufacturing-indekset, en stigning til 25,2 i august fra 9,8 måneden før. Der var ventet et indeks på 10,0 blandt økonomerne.

 

FLERE NØGLETAL I SIGTE

Ugen byder på en del økonomiske data.

Onsdag er der data for påbegyndt boligbyggeri og byggetilladelser, og ligeledes onsdag kommer referatet fra det seneste pengepolitiske møde i Federal Reserves rentekomité.

Torsdag står den på nytilmeldte ledige, Philadelphia Fed-indekset, industriproduktion og kapacitetsudnyttelse samt ledende indikatorer, mens ugen rundes af med en opgørelse af tillidsindekset fra University of Michigan fredag.