USA: Rentefald i New York accelererer i Tokyo

Det amerikanske obligationsmarked lukkede med rentefald mandag, hvor en ganske massiv interesse for dagens auktion over femårige papirer sendte den toneangivende rente til et to måneders lavpunkt.

Rentefald i New York accelererer i Tokyo / AFP PHOTO / Bryan R. Smith Fold sammen
Læs mere
Foto: BRYAN R. SMITH

Det amerikanske obligationsmarked lukkede med rentefald mandag, hvor en ganske massiv interesse for dagens auktion over femårige papirer sendte den toneangivende rente til et to måneders lavpunkt.

Rentefaldet accelererer tirsdag morgen på markedet i Tokyo, efter at Norkorea har affyret et missil med nedslagssted ud for den japanske ø Hokkeido.

Den toneangivende tiårige T-bond lukkede med en rente på knap 2,16 pct. i New York. Slutniveauet var 1 basispoint lavere end ved handlens afslutning fredag.

Mandag morgen sender de asiatiske investorer den tiårige amerikanske T-bond ned til 2,13 pct. efter et indledende dyk til 2,12 pct.

Det er 4 basispoint lavere, end da de danske handlere lukkede bøgerne mandag eftermiddag.

Den nordkoreanske missiltest sender investorerne mod de traditionelt sikre havne som amerikanske T-bonds, japanske yen, schweizerfranc og guld.

»Nordkoreas hensynsløse handling er en hidtil uset, seriøs og alvorlig trussel mod vores nation, siger Japans premierminister, Shinzo Abe,« ifølge Reuters.

Tidligere på måneden truede Nordkorea med at affyre missiler mod havet nær det amerikanske stillehavsområde Guam, efter at USA's præsident, Donald Trump, advarede styret i Pyongyang om »bål og brand«, hvis Nordkorea truer USA.

»Missilet fløj over Japan denne gang, så konsekvenserne vil sandsynligvis være en smule forskellig fra tidligere,« siger markedsstrateg Hirokazu Kabeya fra Daiwa Securities i Tokyo til Reuters.

TUNGE NØGLETAL

Glemt er ugens mange tunge nøgletal fra USA.

Mandag viste data for engroslagrene en lidt større stigning end ventet. Lagrene steg 0,4 pct. i juli mod analytikernes bud på 0,3 pct.

Onsdag fremlægges forløberen for augusts arbejdsmarkedsrapport, ADP-jobrapporten, og samtidig kommer den første reviderede BNP-vækst for andet kvartal, og torsdag er der data for personlig indkomst og privatforbrug, PCE-prisdeflator, Chiacago PMI og de ugentlige tal for nytilmeldte ledige.

Fredag er et fyrværkeri af nøgletal med fokus på jobskabelse, arbejdsløshed, lønninger, PMI industri, ISM industri, Michigan-tillidsindeks og anlægsinvesteringer.