USA: Rentedyk på orkaneffekter og svage jobdata

De amerikanske obligationsrenter vendte rundt torsdag i kølvandet af svage amerikanske jobdata og bekymringer om effekterne af orkanerne Irma og Harvey, der kan reducere væksten i verdens største økonomi.

Orkanen Irma ventes at ramme Florida lørdag eller søndag. Fold sammen
Læs mere
Foto: SAUL LOEB

De amerikanske obligationsrenter vendte rundt torsdag i kølvandet af svage amerikanske jobdata og bekymringer om effekterne af orkanerne Irma og Harvey, der kan reducere væksten i verdens største økonomi.

Den toneangivende tiårige T-bond lukkede med en rente på 2,04 pct. i New York efter at have snuset til 2,03 pct. i løbet af dagen. Det er det laveste niveau, siden Donald Trump blev valgt til præsident i november sidste år.

Torsdagens slutniveau var 6 basispoint lavere i forhold til ved handlens afslutning onsdag.

Fredag morgen startede de asiatiske investorer med at sende renterne ned igen på markedet i Tokyo. Men efter at have testet niveauet under 2,03 pct., stabiliseredes renten på et leje på 2,04 pct.

Det er 1 basispoint mere, end da de danske handlere gik hjem torsdag eftermiddag.

Renterne blev yderligere presset af generelle rentefald i de tyske bunds - der er den tyske variant af amerikanske T-bonds - efter at Den Europæiske Centralbank reducerede inflationsprognosen for at afspejle en styrket euro.

»Der har været et stærkt momentum i statspapirerne, hvor renten er faldet hele ugen. Og så er der orkanerne, der har så mange divergerende virkninger, at det er svært at finde ud af, hvad der vil ske. Hidtil har de presset finanssektoren på grund af forsikringsselskaberne,« siger rentechef Kim Rupert fra Action Economics i San Francisco til Reuters.

Orkanen Irma, der er en af de kraftigste i et århundrede, ventes at ramme Florida lørdag eller søndag, og er i så fald den anden massive orkan, som rammer det amerikanske fastland på to uger.

UGENS DATA

Torsdagens nøgletal viste en stigning i nye ledige på 298.000. Det var en del flere end ventet blandt økonomerne, der havde estimeret 245.000 nye ledige.

Det var samtidig et usædvanligt stort spring i forhold til antallet ugen før, men udviklingen vurderes at skyldtes orkanen Harveys voldsomme ødelæggelser i området omkring Houston.

Fredag rundes ugen af med tal for engroslagre.

/ritzau/FINANS