USA-regnskaber på stribe på stille mandag

Det amerikanske aktiemarked vil være i regnskabernes tegn mandag på en dag, hvor der ingen større nøgletal er på bedding.

Efter amerikansk børslukketid kommer regnskaber fra Netflix og Texas Instruments. Ugen bringer samtidig regnskaber fra giganterne Apple, Facebook og Amazon, som der vil være ekstra fokus på, efter Google og Microsoft skuffede markedet i sidste uge. Fold sammen
Læs mere
Foto: STAN HONDA

Regnskaber er der til gengæld masser af, da selskaber som Haliburton, McDonald's, Texas Instruments og Netflix er regnskabsaktuelle. I alt kommer der 61 regnskaber fra USA mandag ifølge Bloomberg.

Futures indikerer en time før markedets åbning en blandet start, hvor Dow Jones-futures dykker 0,1 pct. og S&P 500-futures ligger uændret. Nasdaq indikeres at åbne 0,1 pct. oppe.

Det sker efter en pæn række stigninger i sidste uge, der sendte S&P500 i rekord fredag efter både S&P500 og Dow Jones satte rekorder torsdag.

»De dækker en ret stor del af de amerikanske selskaber. Hvad udviklingen fortæller os, er, at vi har en økonomi i bedring, markederne er ikke for dyrt prissat og centralbanken er stadig lempelig. Hvad er der ikke at lide?« spørger porteføljeforvalter John Manley hos Wells Fargo Funds Management retorisk til Bloomberg.

Oven i er den positive underliggende stemning, der blev funderet yderligere, da den amerikanske centralbank i sidste uge understregede, at man ikke står fast på at trække stimulussen til økonomien fra slutningen af året.

Samtidig er regnskabssæsonen godt i gang. Allerede før åbning er Haliburton og McDonalds kommet med regnskaber.

Halliburton, der blandt meget andet driver en række oliefelter verden over, overgik analytikernes forventningerne på både top- og bundlinje. Aktien falder regnskabet til trods 0,3 pct. i formarkedet til 45,70 dollar.

Selskabet havde samlede indtægter på 7,32 mia. dollar i andet kvartal, en smule bedre end analytikernes forventning om en omsætning på 7,25 mia. dollar ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News. Omsætningen er rekord for Halliburton, siger direktør og bestyrelsesformand Dave Lesar og erklærer sig tilfreds med resultatet.

Resultatet for de fortsatte operationer landede på 73 cent pr. aktie og rundede lige netop analytikernes forventninger om et resultat pr. aktie på 72 cent. Det samlede nettoresultat for fortsatte operationer endte på 677 mio. dollar.

McDonalds kom gennem andet kvartal med en omsætning på 7,08 mia. dollar. Det var næsten som ventet, da analytikere ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News havde kalkuleret med en omsætning på 7,09 mia. dollar.

På bundlinjen kan selskabet fremvise et plus på knap 1,4 mia. dollar, hvilket kan konverteres til et overskud per aktie på 1,38 dollar mod ventet 1,40 dollar.

McDonald's noterer i regnskabet, at særligt salget i Europa fortsat er under pres.

»Ud fra de seneste salgstendenser ventes vores resultater for resten af året at blive udfordret. Gennem McDonald's' historie har vi klaret os igennem mange forskellige operationelle og økonomiske miljøer. Jeg er sikker på, at vores system, den globale infrastruktur og det unikke brand vil gøre det muligt for os fortsat at levere vækst på lang sigt,« siger Don Thompson, administrerende direktør i McDonald's.

Aktien falder i formarkedet med 2,1 pct. til 98,20 dollar.

Efter amerikansk børslukketid kommer regnskaber fra Netflix og Texas Instruments. Ugen bringer samtidig regnskaber fra giganterne Apple, Facebook og Amazon. De vil være ekstra i fokus, da Google og Microsoft skuffede markedet i sidste uge med deres rapporter.