USA: Nordkorea-uro sætter pres på aktiekurserne

Det har føget med militære trusler mellem USA og Nordkorea det seneste døgn, og det skaber usikkerhed på alverdens finansielle markeder.

ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: DAMIR SAGOLJ
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det har føget med militære trusler mellem USA og Nordkorea det seneste døgn, og det skaber usikkerhed på alverdens finansielle markeder.

Den negative stemning ser ud til at give en rød åbning på det amerikanske marked onsdag.

Der er lagt op til kursfald i størrelsesordenen 0,2-0,7 pct. for de tre toneangivende aktieindeks, S&P 500, Dow Jones og Nasdaq, viser handlen med futures omkring halvanden time før åbningen.

Onsdag morgen har Nordkoreas øverste leder, Kim Jong-un, truet med at affyre missiler mod USA's militærbase på øen Guam i Stillehavet, efter at den amerikanske præsident, Donald Trump, tirsdag advarede Nordkorea mod at fortsætte provokationer rettet mod USA.

»De geopolitiske spændinger har betydet, at der bliver taget lidt risiko af. Præsident Trumps kommentarer omkring Nordkorea har skabt nervøsitet,« siger Naeem Aslam, der er markedsanalytiker ved børsmægleren Thinkmarkets, til Marketwatch.

Walt Disney har offentliggjort, at det fremover vil begynde at streame en del af sit indhold på egen hånd og dermed se bort fra samarbejdspartnere som Netflix og traditionelle kabelselskaber.

På aktiemarkedet er reaktionen ikke entydigt positiv, da Walt Disney-aktien falder 4 pct. i formarkedet, mens Netflix dykker 3,3 pct.

Der er også fokus på betalingskoncernen Vantiv, der har lagt omkring 76 mia. kr. for den britiske konkurrent Worldpay.

Vantiv og Worldpay under samme hat vil blive en af verdens største leverandør af betalingsservices.

Regnskabssæsonen er så småt ved at være et overstået kapital i USA, men der dumper dog fortsat enkelte resultater ind fra virksomhederne.

Rejseportalen Tripadvisor kom ud af andet kvartal med et overskud på 27 mio. dollar, hvilket var under analytikernes forventninger på 34 mio. dollar, viser regnskabet, som blev offentliggjort sent tirsdag.

Resultaterne får en hård landing på aktiemarkedet, da kursen falder omkring 8 pct.

Før åbningen på Wall Street har der været regnskab fra restaurantkæden Wendy's.

Selskabet kom ud af andet kvartal med en ordinær indtjening per aktie på 0,15 dollar, hvilket var bedre end de 0,13 dollar, som analytikerne ifølge Marketwatch havde ventet. Aktien stiger små 3 pct. i formarkedet.