USA: Mindre geopolitisk uro ser ud til at give plusser

Der er lagt op til en positiv åbning på onsdagens amerikanske aktiemarked, da handlen med futures op til handelsstart indikerer en vending oven på tirsdagens mere sure stemning.

Der er lagt op til en positiv åbning på onsdagens amerikanske aktiemarked, da handlen med futures op til handelsstart indikerer en vending oven på tirsdagens mere sure stemning.

En time før handlen åbner på Wall Street peger futures for de tre ledende aktieindeks - S&P 500, Dow Jones og Nasdaq - på plusser mellem 0,1 og 0,2 pct. Til sammenligning lukkede S&P 500 og Nasdaq tirsdag med tab på 0,1 pct., mens Dow Jones var alene i positivt terræn - dog på grund af en stigning på blot 0,02 pct.

- De geopolitiske spændinger (mellem USA og Nordkorea, red.) er begyndt at aftage, og med tirsdagens positive overraskelse i nøgletallene har der spredt sig en mere optimistisk stemning i markedet, vurderer Richard Perry, der er analytiker hos Hantec Markets, ifølge Marketwatch.

Blandt de amerikanske selskaber vil der være fokus på eksempelvis detailvirksomheden Target, der inden åbning har aflagt regnskab for andet kvartal og i den forbindelse opjusterer sine forventninger til 2017. Det sker efter et kvartal, hvor toplinjen endte bedre end ventet hos analytikerne ifølge Bloomberg News.

I formarkedet løfter Target-aktien sig 4,0 pct. til 56,51 dollar.

Senere onsdag kommer der også regnskab fra it-selskabet Cisco Systems, der fremstiller netværksudstyr. Før regnskabet ligger selskabets aktie 0,2 pct. højere til 32,15 dollar i formarkedet.

Fokus vil der også være på United Health, som er en af de største private sygekasser i USA. Selskabet har annonceret David Wichmann som ny administrerende direktør per 1. september. Den nye chef, som er hentet internt, afløser Stephen Hemsley, der har siddet på posten i 11 år og i stedet vil påtage sig rollen som formand for selskabets bestyrelse.

United Health stiger 1,2 pct. til 196,89 dollar i formarkedet.

/ritzau/FINANS