USA-kurserne vaklede trods fint finansregnskab

Finanshuset Goldman Sachs åbnede tirsdag det amerikanske regnskabsbal for andet kvartal. På trods af et overraskende godt resultat var investorerne tilbageholdende.

Foto: Reuters
Goldman Sachs halvårsregnskab var godt. Endda rigtig godt. Men det havde investorerne på de amerikanske børser allerede regnet ind i planerne, og derfor lukkede de amerikanske aktiemarkeder mandag uden den store dramatik mere eller mindre der, hvor de var begyndt.

Finanshuset Goldman Sachs var den første af de store finansielle spillere, der har lagt halvårstallene på bordet - og tallene taler ikke om krise. Indtjeningen i andet kvartal var 18,3 mia. kr., hvilket er betydeligt mere end samme kvartal sidste år. Den store indtjening kom bag på flere analytikere, men investorerne valgte at tage det med ro, og det fik faktisk Goldmans aktiekurs til at falde.

Samtidig var aktiemarkedet præget af en smule tilbageholdenhed. Årsagen skal findes i, at der er stor usikkerhed om, hvad de kommende regnskaber fra de helt store koncerner vil vise, skriver nyhedsbureauet Reuters. At Goldman Sachs var hurtige til at begrænse tabet på finanskrisen er ikke ensbetydende med, at alle andre også har været det.

Derudover blev det med friske nøgletal for detailsalget klart, at USA stadig befinder sig midt i en meget alvorlig krise. Forbrugerne sidder stadig tungt på deres tegnebøger, og der er ikke umiddelbart udsigt til, at der kommer gang i hverken forbrug eller fald i arbejdsløsheden.

Da handelsdagen sluttede, lå Dow Jones Industrials i et beskedent plus på 0,3 procent. Nasdaq Composite og Standard & Poor 500 sluttede henholdsvis 0,4 og 0,5 procent oppe.