USA: Køberne vendte tilbage til Wall Street

Det amerikanske aktiemarked fortsatte de positive takter fra ugens start, hvor finansaktierne igen tirsdag overtog pladsen som investorernes foretrukne papirer.

Foto: Drew Angerer
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En vending i det rentefald, som tidligere gav anledning til udsalg i finanssegmentet, lokkede køberne ud af busken, mens frygten efter weekendens terrorangreb i Berlin fortog sig.

Det brede S&P 500-indeks sluttede tirsdag med et plus på 0,4 pct. til 2270,76, og Dow Jones med de store traditionelle industriselskaber steg 0,5 pct. til rekordniveauet 19.974,62. Nasdaq-papirerne var også at finde blandt dagens vindere med et plus på knap 0,5 pct. til 5483,94, hvilket er rekord for indekset.

Med det forestående årsskifte og januars præsidentskifte i USA holdt mange sig tilbage og foretrak at blive på sidelinjen.

- Markedets svar på hver ny terrorhændelse er mindre og mindre udtalt. Stigningen i de europæiske aktier bekræfter den stigende grad af "tyk hud" hos investorerne, vurderer analysechef Mike van Dulken fra Accendo Markets over for Bloomberg News.

Markedsaktiviteten er samtidig ved at blive markant reduceret op til julehelligdagene og nytåret, hvilket tirsdagens handel også bar præg af. Volumen i markedet lå tirsdag 20 pct. under det 100-dages glidende gennemsnit.

Der var ingen nøgletal at forholde sig til tirsdag, og først torsdag er der lidt tyngde i kalenderen med blandt andet tredje og sidste udgave af BNP-væksten for tredje kvartal samt tal for personlig indkomst, privatforbrug og PCE-prisdeflator.

Onsdag morgen ligger de fjernøstlige aktieindeks med generelle stigninger uden for Japan. De amerikanske aktiefutures ligger samtidig med små udsving tæt på nul.

FINANS I TOP

Dagens stigning blev anført af finansaktierne, der med en stigning på 1,1 pct. var klart bedste undergruppe i S&P 500-indekset.

Alle de store bankkoncerner steg mere end 1 pct. med blandt andet et plus i Citigroup på 1,9 pct. og i Goldman Sachs på 1,7 pct.

I bund lå forbrugerselskaberne og energiaktierne med fald på 0,3 pct. og 0,2 pct.

Blandt enkeltpapirerne var der en opjustering fra den canadiske mobiltelefonkoncern Blackberry. Samtidig viste kvartalstallene en bedre udvikling end ventet, men aktien faldt alligevel 2,7 pct.

Investorerne reagerer også negativt på regnskabet fra fødevareproducenten General Mills, som havde omsætningsfald i andet kvartal. Aktien satte sig 1,6 pct.

Sportstilbehørskoncernen Nike slog analytikernes forventninger i regnskabet for tredje kvartal tirsdag efter børstid. Og koncernen har fået vendt den negative udvikling, der prægede regnskabet fra kvartalet før, hvor væksten var markant lavere end forventet efter stærk konkurrence fra Under Armour og Adidas. Nike-aktien steg 1,9 pct. i eftermarkedet.

Pakketransportselskabet Fedex' regnskab skuffede til gengæld, men aktien steg 0,6 pct. i eftermarkedet, efter administrerende direktør Fred Smith på en telekonference fastslog, at "resultaterne vil poppe op igen".

/ritzau/FINANS