USA: Investorerne trak sig i volumentyndt marked

De amerikanske aktieinvestorer trak sig lidt tilbage onsdag efter tirsdagens rekord i Dow Jones- og Nasdaq-indeksene.

Foto: SPENCER PLATT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dermed blev det ikke til et brud på 20.000 i Dow Jones med de store traditionelle industriselskaber, der som en gulerod lokkede handlerne den foregående dag, men som investorerne vendte ryggen til onsdag.

Det brede S&P 500-indeks sluttede onsdag med et minus på 0,3 pct. til 2265,18, og Dow Jones faldt 0,2 pct. til 19.941,96 fra tirsdagens rekordniveau. Nasdaq-papirerne faldt også 0,2 pct. fra tirsdagens indeksrekord og lukkede onsdag i 5471,43.

- 20.000-niveauet for Dow Jones er bare et tal, men det er også en god mulighed for at udarbejde en strategi for næste år. Markedet er steget i otte på hinanden følgende år, så nogle spørger sikkert, om niveauet kan forsvares, siger chefstrateg Michael Vogelzang fra Boston Advisors til MarketWatch.

Som ventet gav det forestående årsskifte anledning til en markant reduktion i volumen på Wall Street, da mange investorer har taget permanent ophold på sidelinjen, indtil det ny år begynder.

Volatilitetsindekset VIX faldt da også for en femte handelsdag i træk og er nu på næsten 50 pct. af niveauet for halvanden måned siden og godt på vej til det laveste niveau siden juli 2014.

Onsdagens nøgletal begrænsede sig til salget af eksisterende boliger i november.

Salget udviklede sig lidt bedre end ventet, idet der blev solgt 5,61 mio. boliger svarende til en stigning på 0,7 pct. i forhold til måneden før ifølge dataene fra den amerikanske ejendomsmæglerforening.

Der var ventet et salg på 5,5 mio. boliger blandt økonomerne.

Torsdag morgen ligger de fjernøstlige aktieindeks med udbrede kursfald. De amerikanske aktiefutures ligger samtidig med minusser på godt 0,1 pct.

BREDE FALD FORDELT PÅ MANGE SEKTORER

Der var kursfald i 8 af de 11 underindeks i S&P 500-indekset onsdag.

Værst gik det ud over ejendomssektoren, der tabte 1,3 pct., men også sundhedssektoren, industrisegmentet, forsyningsselskaberne og telesektoren endte dagen med kursfald på 0,4-0,6 pct.

Kun råvarer og energi lukkede med plus på bogen, og det var efter beskedne stigninger på henholdsvis 0,1 pct. og 0,2 pct.

Blandt enkeltpapirerne var der lidt rift om sportstilbehørskoncernen Nike, der fremlagde et overraskende godt regnskab tirsdag aften efter børstid.

Koncernen har fået vendt den negative udvikling, der prægede regnskabet fra kvartalet før, hvor væksten var markant lavere end forventet efter stærk konkurrence fra Under Armour og Adidas. Nike-aktien steg 1,0 pct.

Pakketransportselskabet Fedex' regnskab, der også kom tirsdag efter børsluk, skuffede til gengæld, og trods optimisme fra administrerende direktør Fred Smith på den efterfølgende telekonference, faldt aktien 3,3 pct.

En af dagens topscorere var chipproducenten Invensense efter forlydender om, at den japanske elektronikgigant TDK Corp har vist interesse for selskabet med opkøb for øje. Aktien fløjtede næsten 18 pct. op.