USA: Investorerne fortsætter opkøb trods blød jobrapport

De amerikanske aktier er åbnet i positivt terræn fredag, hvor en halvblød jobrapport for august ikke har haft den store påvirkning i markedet.

Foto: BRYAN R. SMITH. Arkivfoto: The New York Stock Exchange.
Læs mere
Fold sammen

De tre toneangivende amerikanske aktieindeks, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones, åbner 0,2-0,3 pct. højere, og dermed fortsætter torsdagens stigninger, hvor særligt teknologiaktierne var i hopla.

Dow Jones-indekset nærmer sig indeks 22.000, som det i august krydsede kortvarigt.

Bag sig har investorerne den amerikanske jobrapport for august, der viste en jobvækst på 156.000 uden for landbruget, hvilket var lavere end ventet, da økonomerne ifølge Bloomberg News havde ventet 180.000 nye arbejdspladser.

Samtidig steg arbejdsløsheden uventet til 4,4 pct., da økonomerne havde ventet en flad udvikling på 4,3 pct.

Blandt selskaberne er der fokus på it-giganten Hewlett-Packard, der har gennemført salget af sin softwaredivision til Micro Focus. Aktien lå til at stige i formarkedet, men i de første handler bliver det vekslet til et kursfald på 0,5 pct.

Lululemon Athletica, der sælger sportstøj, er derimod omsværmet fra start. Selskabet opjusterede forventningerne til 2017 efter regnskabet for andet kvartal, hvor salget var højere end ventet. Aktien stiger 5,3 pct.

Fredag er desuden første handelsdag for kemiselskabet Dowdupont, der er resultatet af en fusion mellem de to giganter Dow Chemical og Dupont. Den første dag giver et indledende fald på 0,4 pct.

/ritzau/FINANS