USA-investorer venter på nøgletal

Mens de amerikanske aktiehandlere venter på eftermiddagens amerikanske nøgletal og - ikke mindst - aftenens referat af seneste møde i den amerikanske centralbank Federal Reserve, peger futures på de toneangivende amerikanske aktieindeks på en blandet åbning med beskedne udsving.

Læs mere
Fold sammen

Futuren på Dow Jones-indekset ligger marginale 0,05 pct. lavere, mens futuren på det bredere S&P 500 indeks falder lige så marginale 0,06 pct. Men samtidigt ligger futuren på teknologiindekset Nasdaq 0,06 pct. højere.

- Finansielle investorer ser frem mod offentliggørelsen af amerikanske data og referat af seneste FOMC-møde. Ingen ønsker i virkeligheden at tage positioner inden disse offentliggørelser, siger chefinvestor Jean-Paul Jeckelmann hos Banque Bonhote i Schweiz til Bloomberg News.

Før onsdagens åbning har den amerikanske leverandør af maskiner og udstyr til landbruget Deere overrasket analytikerne positivt med sit regnskab for fjerde kvartal. Samtidig er forventningerne til 2013/14 noget bedre end ventet. Resultatet per aktie i fjerde kvartal landede på 2,11 dollar, langt højere end de ventede 1,90 dollar. Samtidig var omsætningen lige på forventningerne, da den landede på 8,6 mia. dollar. Kursen på aktien stiger 3,4 pct. i formarkedet.

Internetportalen Yahoo har accelereret sit tilbagekøbsprogram med 5 mia dollar, og det begejstrer investorerne, der sender aktien 3,4 pct. op i formarkedet. Og biotekselskabet Biomarin Pharma ligger til kursstigning på 6,1 pct. efter et løft på 2,7 i tysk handel. Selskabet har opnået amerikanske rådgiveres støtte til godkendelse af sit Vimizin til behandling af en sjælden væksthæmmende stofskifte-lidelse.

Op til åbningen er der også kommet regnskab fra detailkæde Lowe's, der slog forventningerne til omsætningen i tredje kvartal og løfter vækstforventningerne til hele 2013. Resultatet per aktie er imidlertid en lille skuffelse for analytikerne, idet overskuddet landede på 0,47 dollar mod ventet 0,48 dollar, ifølge Bloomberg News.

Lowe´s, der har over 1800 butikker i USA og hovedsagligt sælger produkter til hjemmet samt hårde hvidevarer, omsatte i tredje kvartal for 12,96 mia. dollar mod ventet 12,72 mia. dollar.

Aktien falder 3,3 pct. i formarkedet