USA: Investorer straffer Best Buy i negativt marked

De amerikanske aktiemarkeder følger i fodsporene på de asiatiske og europæiske, efter at den nordkoreanske missiltest har skabt yderligere politisk uro og ført til kursfald på de globale aktiemarkeder tirsdag.

De amerikanske aktiemarkeder følger i fodsporene på de asiatiske og europæiske, efter at den nordkoreanske missiltest har skabt yderligere politisk uro og ført til kursfald på de globale aktiemarkeder tirsdag.

Kort efter handelsstart falder aktierne i Dow Jones-indekset 0,3 pct., S&P 500 går tilbage med 0,5 pct., og Nasdaq-indekset falder 0,4 pct. De amerikanske aktiefald er dermed ikke på højde med tabene i Europa, hvor flere store indeks går tilbage med over 1 pct.

Missilet blev affyret over japansk territorium efter den amerikanske børslukning mandag, og derfor nåede affyringen ikke at sætte sine spor på de amerikanske aktier mandag, hvor de store indeks lukkede med en smule blandede resultater.

Forsikrings- og energiaktierne havde en skidt dag manddag, efter at den tropiske orkan Harvey gik i land på Texas' sydkyst i weekenden og resulterede i massive oversvømmelser, og ifølge CNN Money fortsatte problemerne i løbet af natten.

Oversvømmelserne har ført til nedlukninger af omkring 17 pct. af raffinaderiernes kapacitet og omkring 10 pct. af råolieproduktionen, og den ubalance kan føre til større lagre af råolie i USA, skriver The Street.

Exxon Mobil og Occidental Chemical er blandt de selskaber, der har lukket ned for deres produktion ved kysten i staten Texas,

Tilbagegangen fortsætter på aktiemarkedet tirsdag, hvor Exxon Mobil-aktien falder 0,5 pct. ved børsåbningen tirsdag, mens Occidental Petroleum Corporation falder 0,3 pct.

Den amerikanske elektronikkæde Best Buy er aktuel med mere positive nyheder tirsdag efter fremlæggelsen af regnskabet for andet kvartal forud for børsåbningen.

I regnskabet kunne kæden fremvise den bedste salgsvækst i mere end syv år, mens også indtjeningen i kvartalet overgik forventningerne.

I forbindelse med regnskabet kunne selskabet også glæde investorerne med en opjustering af forventningerne til årsresultatet. Best Buy venter nu en omsætningsvækst på 4 pct. mod tidligere 2,5 pct. Driftsresultatet ventes nu at stige mellem 4-9 pct., hvilket ligeledes er mere end tidligere ventet.

Alligevel falder aktien 9 pct. ved handelsstart, og analytikere peger på, at de løftede forventninger til året ikke betyder, at frygten for den intense konkurrence mod internetgiganten Amazon er forsvundet.

- De kommer til at få perfekte kvartaler som dette en gang i mellem. (Best Buy, red.) vil fortsætte med at opleve bølger af vækst og tilbagegang, men dets hovedprodukter som printerblæk, høretelefoner osv. er ikke relateret til produktlanceringer, og disse salg flyttes ubønhørligt til Amazon og Wal-Mart online, siger Brandon Fletcher, analytiker hos Sanford C. Bernstein & Co., til Bloomberg News.

I kvartalet var Best Buy blandt andet positivt påvirket af nye produkter som Switch-spillekonsollen fra Nintendo og smartphonen Samsung Galaxy Note 8, fremgår det af regnskabet,

Klokken 16.00 dansk tid landede desuden tallet for den amerikanske forbrugertillid. Det viste en stigning til 122,9 fra 121,1, og det var en positivt overraskelse for økonomerne, der ifølge Bloomberg News ventede et lille fald til 120,7.

/ritzau/FINANS