USA-investorer ser lidt lysere på situationen

De amerikanske aktiehandlere venter nu på fjerde dag på en afklaring på den amerikanske budgetkrise, mens truslen om gældsloft og statsbankerot vokser.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Men mens usikkerheden de seneste dage har givet anledning til kursfald i den amerikanske aktiehandel, tyder handlen med futures på de toneangivende aktieindeks på en mere optimistisk undertone i fredagens kursudvikling.

Op til handelsstart fredag eftermiddag peger Dow Jones futuren på en stigning i indekset på 0,2 pct., mens indikationen for det brede S&P 600-indeks er en stigning på 0,3 pct. Nasdaq futuren for teknologiaktierne ligger også 0,3 pct. højere.

En del af optimismen kan ifølge Bloomberg måske ses i sammenhæng med forventningerne til udfaldet af et møde, som republikanerne i Repræsentanternes Hus indleder kl. 16 dansk tid. Formanden for "huset", John Boehmer, har udtalt over for sine republikanske kolleger, at han ikke vil tillade, at USA ikke vil kunne opfylde sine gældsforpligtelser, og det beroliger markedsdeltagerne, der bekymrer sig mere om bankerotten mere end budgetkrisen.

På selskabsplan stiger Facebook-aktien 1 pct. i formarkedet efter annoncering af annoncesalg på foto-netværket Instagram. Omvendt falder Union Pacific 1,1 pct. efter offentliggørelse af skuffende forventninger.

Ifølge CNN Money er der desuden optræk til kursstigning for byggemarkedskoncernen Lowe, der stiger 1,9 pct. i formarkedet og for Newmont Mining Corp, der løftes 0,6 pct. inden markeder åbner. Krydstogtselskabet Carnival Corp. kænterer 0,7 pct. i formarkedet, efter at Suntrust Robinson har indledt dækning af selskabet med anbefalingen "reducer".