USA- investorer kigger frem mod små løft

Der er udsigt til små stigninger fra start på det amerikanske aktiemarked fredag, efter at aktierne dykkede tungt torsdag, hvor Dow Jones-indekset noterede sit største fald i næsten to måneder.

- Efter store bevægelser i går halter markedet på weekend. Der er en næsten uhyggelig stemning af at falde til ro over markederne. Handlerne er lidt chokerede grundet omfanget af faldene i går, siger Marc Chandler, strateg hos Brown Brothers Harriman, til CNN Money.

I futuresmarkedet, der lader investorerne spekulere i fremtidige indeksniveauer peges der på stigninger på mellem 0,2 pct. og 0,3 pct. fra start.

På selskabssiden er der fokus til computerproducenten Dell, der leverede regnskab for andet kvartal efter markedets lukketid torsdag. Overskuddet i selskabet, der i øjeblikket er genstand for en overtagelseskamp, dykkede i kvartalet med 72 pct. til 204 mio. dollar fra 732 mio. dollar i samme periode året før.

Det var samtidig 71 mio. dollar ringere end ventet af analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News, og det straffes med et fald på 1,4 pct. til 13,52 dollar i formarkedet.

Teknologikæmpen Apple kan formentlig se frem til forstærket konkurrence fra koreanske Samsung på markedet for smartphones. Samsung siges ifølge rygter at ville introducere et armbåndsur, der kan foretage opkald, surfe på nettet og håndtere e-mails, i næste måned, og det kan forstærke det koreanske selskabs pres på Apples iPhone.

Apple-aktien stiger med 0,5 pct. til 500,53 dollar i det amerikanske formarked.

Great Mountain Coffee Roasters, der, som navnet byder, tjener sine penge på kaffe, erstatter på torsdag den 22. august Life Technologies i Nasdaq 100-indekset. Kaffeproducenten stiger med 1,5 pct. til 75 dollar i formarkedet, mens biotekselskabet Life Technologies er uændret i 74,55 dollar.