USA: Indledende dyk blev vendt til små plusser

De amerikanske aktier sluttede med små stigninger tirsdag oven på indledende bratte kursfald, efter frygt for at fjendtlighederne på den koreanske halvø skulle eskalere.

Arkivfoto. De amerikanske aktier sluttede med små stigninger tirsdag oven på indledende bratte kursfald, efter frygt for at fjendtlighederne på den koreanske halvø skulle eskalere. Fold sammen
Læs mere
Foto: BRENDAN MCDERMID

De amerikanske aktier sluttede med små stigninger tirsdag oven på indledende bratte kursfald, efter frygt for at fjendtlighederne på den koreanske halvø skulle eskalere.

Men den ellers så impulsive præsident Trump koncentrerede sig om skaderne efter den tropiske storm Harvey midt i USA's energicentrum, Texas.

Tirsdag sluttede S&P 500-indekset med et plus på knap 0,1 pct. til 2446,30 efter et indledende dyk på 0,6 pct. Det tunge Dow Jones-indeks lukkede med en gevinst på 0,3 pct. i 21.865,37, og også Nasdaq-indekset endte dagen med en gevinst på 0,3 pct. i 6301,89.

Barometret for Wall Streets nervøsitet, CBOE-volatilitetsindekset, steg kraftigt fra morgenstunden, men i takt med at meldingerne fra Washington viste en mere afbalanceret indstilling end ved den seneste nordkoreanske missiltest, vendte pilen gradvis nedad, og indekset lukkede på næsten samme niveau som dagen før.

Onsdag morgen vender de asiatiske aktiemarkeder tilbage til positivt territorium, mens de amerikanske aktiefutures ligger med mindre stigninger omkring 0,1 pct.

Præsident Donald Trumps reaktion på Nordkoreas missilaffyring var en konstatering af, at »alle muligheder står åbne« for USA.

»Når præsidenten siger, at alle muligheder er på bordet, er den bedste strategi for investorerne undertiden at undlade at gøre noget,« siger investeringsstrateg Brian Jacobsen fra Wells Fargo Funds Management i Wisconsin til Reuters.

Markedet var lettet over, at problemerne ikke eskalerede yderligere med Trumps fokus på ødelæggelserne forårsaget af den tropiske storm Harvey i Texas.

Dagens positive data for den amerikanske forbrugertillid var også med til at dæmpe den negative åbning.

Tilliden overraskede positivt med en stigning til 122,9 i august fra 120,0 måneden før. Forventningerne lød på 120,7 ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg.

SEKTOREN

Den lille stigning i S&P 500-indekset blev først og fremmest båret af stigninger i industrien, der på segmentbasis øgede 0,7 pct.

Især selskaber med militært isenkram på hylderne var i søgelyset, idet United Technologies, Boeing, Lockheed Martin, Taytheon og General Dynamics alle steg mellem 1,4 pct. og 2,9 pct.

Industrigruppen blev fulgt til dørs af it-aktierne, der lukkede med et plus på 0,4 pct.

Forventninger til Apples kommende produktlancering i september sendte aktien 0,9 pct. op, mens Googles moderselskab, Alphabet, steg 0,8 pct., og Facebook øgede 0,5 pct.

Orkanen Harvey lukkede raffinaderierne på tværs af USA's energicentrum i Texas, men energisegmentet lukkede med et beskedent fald på 0,1 pct., idet dyk i olieselskaberne næsten blev opvejet af gevinster blandt raffinaderierne.

Også aktierne i forsikringsselskaberne dykkede på grund af usikkerhed over de respektive stormrelaterede forpligtelser.

Metlife faldt 1,8 pct., mens Prudential dykkede 1,3 pct., og da bankerne samtidig havde en skidt dag, blev hele finanssektoren sendt ned med 0,5 pct.

Blandt enkeltaktierne faldt forbrugerelektronikkæden Best Buy næsten 12 pct. efter en advarsel om, at koncernens stærke kvartalsvise salgsstigning ikke skal anses som værende varig.