USA: Indhenter tabet fra tirsdag på mindre bekymring

Det amerikanske aktiemarked er onsdag lagt fra land med mindre stigninger og indhenter derved foreløbigt det tabte fra tirsdagens handel.

Det amerikanske aktiemarked er onsdag lagt fra land med mindre stigninger og indhenter derved foreløbigt det tabte fra tirsdagens handel.

Ved åbning stiger de ledende aktieindeks - S&P 500, Dow Jones og Nasdaq - alle med 0,2 pct., hvilket skal holdes op imod tirsdagens fald på 0,1 pct. for både S&P 500 og Nasdaq samt en beskeden stigning på 0,02 pct. for Dow Jones.

- De geopolitiske spændinger (mellem USA og Nordkorea, red.) er begyndt at aftage, og med tirsdagens positive overraskelse i nøgletallene har der spredt sig en mere optimistisk stemning i markedet, vurderer Richard Perry, der er analytiker hos Hantec Markets, ifølge Marketwatch.

På Wall Street har investorerne blandt andet fokus på detailvirksomheden Target, der inden åbning har aflagt regnskab for andet kvartal og i den forbindelse opjusterer sine forventninger til 2017. Det sker efter et kvartal, hvor toplinjen endte bedre end ventet hos analytikerne ifølge Bloomberg News.

Resultatet giver medvind til den strategi, som administrerende direktør Brian Cornell i februar annoncerede efter længere tids pres på det amerikanske marked.

Strategien indebærer renovering af butikker, nye små butikker i byer og hurtigere online levering, efter at den konkurrerende lavpriskæde Wal-Mart har presset prisen, og onlinevirksomheden Amazon har styrket sit udbud inden for tøj og kosmetik, hvilket har været blandt Targets store salgsområder.

Target-aktien starter med at stige 3,7 pct. til 56,36 dollar.

Senere onsdag kommer der også regnskab fra it-selskabet Cisco Systems, der fremstiller netværksudstyr. Før regnskabet ligger selskabets aktie 0,2 pct. højere til 32,14 dollar.

Fokus er der ligeledes på United Health, som er en af de største private sygekasser i USA, og som har ansat David Wichmann som ny administrerende direktør per 1. september. Den nye chef, som er hentet internt, afløser Stephen Hemsley, der har siddet på posten i 11 år. Han vil i stedet påtage sig rollen som formand for selskabets bestyrelse.

Aktien hos United Health stiger 0,1 pct. til 194,69 dollar.

/ritzau/FINANS