USA i plus trods trist Europa

I modsætning til de faldende markeder i Europa indikeres de amerikanske aktiemarkeder at åbne i plus tirsdag. En af de store vindere ventes at blive Zynga, hvis valg af ny administrerende direktør er blevet taget vel imod af markedet.

Læs mere
Fold sammen

Godt en time før åbning ligger futures for de ledende indeks i USA, Dow Jones, S&P 500 og Nasdaq, alle i plusser på omkring 0,3 pct.

Forude venter tal for fabriksordrerne i USA for maj, der ventes at vise en pæn stigning på 2 pct. fra 1 pct. måneden før. Fredag kommer den store jobrapport for juni, hvor der ventes at være skabt 165.000 job uden for landbruget mod 175.000 i maj.

- Dette kan blive den fest før en periode med generel sommersvaghed og handel uden egentlig retning, siger analytiker hos IG Markets Chris Beauchamp til CNN Money, mens strateg hos UBS Ramin Nakisa over for Bloomberg News holder sig mere optimistisk:

- Vi er gået stærkt overvægt på amerikanske aktier. Vi mener, at der er en købsmulighed nu, og at amerikanske aktier er stedet, man skal være.

Aktionærer i Zynga, der laver onlinespil og er mest kendt for Farmville, stiger 4,6 pct. til 3,21 dollar i formarkedet. Det sker, efter at selskabets administrerende direktør Mark Pincus er trådt tilbage. Han erstattes af Microsofts tidligere chef for sin underholdningsdivision Don Mattrick, der starter mandag.

Barrick Gold stiger 0,1 pct. til 15,26 dollar i formarkedet, efter at guldprisen har rettet sig en smule. Spotprisen for en troy ounce guld er de seneste dage steget til 1257,21 dollar efter at være bundet ud i 1200,67 dollar. Prisen er dog fortsat faldet fra godt 1600 dollar ved årets start og fra 1900,20 dollar på den absolutte top i 2011.

/ritzau/FINANS