USA: Goldman Sachs bliver sendt baglæns efter regnskab

Et skuffende regnskab presser Goldman Sachs på det amerikanske aktiemarked tirsdag, hvor der generelt set er let sivende kurser.

Goldman Sachs. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brendan McDermid

De tre toneangivende aktieindeks - S&P 500, Nasdaq og Dow Jones - falder 0,3-0,5 pct. fra handelsstart og følger dermed udviklingen i Europa, hvor investorerne virker til at have ladet risikolysten blive hjemme.

Tirsdagens største nyhed er, at der skal afholdes parlamentsvalg i Storbritannien i starten af juni - kun et år efter brexit-afstemningen.

På det britiske aktiemarked har nyheden forstærket en i forvejen negativ stemning, men ellers har udsigten til et valg ikke givet anledning til de store bevægelser på børserne i Europa.

Ser man bort fra det politiske, er det regnskaber, som tager fokus, og Goldman Sachs var inden åbningen på banen med tal for første kvartal.

Den amerikanske investeringsbank kunne fremvise en stigning på toplinjen på omkring 25 pct. i første kvartal til 8 mia. dollar.

Bundlinjen steg i nogenlunde samme takt og viste et overskud på 5,15 dollar per aktie. Analytikerne havde regnet med et plus på 5,31 dollar per aktie, og reaktionen på aktiemarkedet er et kursfald på 3,4 pct.

Der har også været regnskab fra kollegaen Bank of America, som klarede sig bedre end forventningerne blandt aktieanalytikerne.

Bankens overskud steg med cirka 40 pct. til 0,41 dollar per aktie, mens der var blot var ventet et plus på 0,35 dollar. Bank of America-aktien stiger 0,6 pct.

I en anden sektor har giganten Johnson & Johnson været på banen med regnskab.

Virksomheden, som blandt andet har et samarbejde med Genmab om kræftmidlet Darzalex, kom ud af kvartalet med et plus på 1,83 dollar per aktie, hvilket overgik forventningerne om et overskud på 1,77 dollar ifølge et estimat fra Bloomberg News.

Alligevel dykker aktien knap 3 pct. i de første handler.

Efter børslukningen tirsdag vil der lande regnskaber fra IBM og Yahoo. Inden da falder aktierne 0,1 pct. og 0,2 pct.

/ritzau/FINANS