USA gør alvor af trusler: Vil indføre told mod Kina fredag

USA gør nu alvor af deres trusler og vil fredag øge toldsatserne på kinesiske varer for 200 mia. dollar. Trods dette holder aktiemarkederne hovederne kolde, da der stadig er håb for en aftale mellem Kina og USA.

Trods de nylige trusler vil en kinesisk delegation ledet af vicepremierminister Liu He (i midten) torsdag og fredag mødes med den amerikanske handelsrepræsentant Robert Lighthizer (til venstre) og finansminister Steven Mnuchin (til højre) for at diskutere en handelsaftale mellem Kina og USA. Fold sammen
Læs mere
Foto: NICOLAS ASFOURI/AFP/Ritzau Scanpix

Godmorgen,

Velkommen til endnu et aktienyhedsbrev med spændende udviklinger på aktiemarkederne.

Vi bliver i handelskrigen mellem Kina og USA, der ser ud til potentielt at blusse op endnu en gang. USA gør nu nemlig alvor af præsident Donald Trumps twitter-trusler og vil øge toldsatster på kinesiske varer for 200 mia. dollar. Det sker, efter Kina ifølge de amerikanske topforhandlere har løbet fra deres tidligere løfter i forhandlingerne.

»Vi følte, at vi var på sporet mod et eller andet. Over den seneste uges tid har vi set en erosion i engagementet hos Kina,« sagde den amerikanske handelsrepræsentant Robert Lighthizer på et pressemøde mandag ifølge Bloomberg News.

Sving i Asien

Præsidenten tweetede søndag en række varsler for, at toldsatserne på varerne ville blive øget fra ti til 25 pct. Årsagen skulle ifølge præsidenten findes i, at forhandlingerne med Kina går for langsomt.

Udmeldingerne havde fra morgenstunden mandag dramatiske følger på aktiemarkederne. Ifølge Wall Street Journal oplevede den kinesiske børs i Shanghai og Shenzen deres største fald siden 2016, og den amerikanske Dow Jones endte dagen med en nedgang på 0,3 pct. De amerikanske kurser kom dog under kontrol hen på dagen i New York grundet en optimisme for, at en aftale kan landes, skriver Financial Times.

Nu har Robert Lighthizers kommentar dog igen fået kurserne til at svinge, og især Asien har igen oplevet de største forandringer. De kinesiske kurser har tirsdag morgen oplevet en lille stigning med én pct. efter at være faldet med 5,8 pct. mandag, mens Hong Kongs Hang Seng indeks var oppe på næsten 0,6 pct. efter at være faldet med mere end 2,8 pct. dagen før.

Japans Nikkei faldt ligeledes med 1,5 pct. efter at være vendt tilbage fra at være helligdagslukket, mens den sydkoreanske Kopsi også faldt med over 0,9 pct., skriver Financial Times.

Få Berlingskes Børsbarometer - hver dag


Hold dig opdateret med alt, hvad der sker på aktiemarkederne. Med Berlingske Business’ ugentlige aktieklumme får du det fulde overblik over finansmarkederne i ind- og udland og en analyse af, hvor finansmarkedet er på vej hen.

Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev bliver du klædt på til hele børsugen.


Jeg giver hermed tilladelse til, at Berlingske mandag-fredag sender mig de seneste nyheder om aktier obligationer investeringer og status fra verdens børser. Jeg bekræfter desuden, at jeg er over 13 år, og at Berlingske Media A/S må opsamle og behandle de anførte personoplysninger til det ovennævnte formål. Oplysningerne kan indeholde annoncer fra tredjepart og i visse tilfælde blive delt med disse. I vores privatlivspolitik kan du læse mere om tredjeparter og hvordan du tilbagetrækker dit samtykke. www.berlingskemedia.dk/cookie-og-privatlivspolitik

Alt håb ikke ude

På aktiemarkedet venter analytikere og investorer dog stadig med spænding, men håbefuldt. Den kinesiske delegation med vicepremierminister Liu He i spidsen ventes nemlig at ankomme til Washington nu på torsdag og fredag for at fortsætte forhandlingerne.

Der er altså stadig håb for, at de to lande kan lande en aftale, og det kan give ro på bagsmækken på markederne fremover, selvom der stadig er alvorlige knaster i forhandlingerne, skriver Bloomberg.

»Det er efterhånden gået op for dem, at de ikke får en altafgørende aftale, den store aftale, som de håber på, og at der stadigvæk er et stort arbejde forude. Vores bedste gæt er, at disse toldsatser vil blive implementeret på fredag, men vil derefter blive tilbagerullet relativt hurtigt,« siger Oliver Pursche, markedsanalytiker hos Bruderman Asset Management.

Markederne lige nu

Asien
Japan Nikkei 225: -1,5 pct.
Hongkongs Hang Seng: +0,2 pct.
China Shanghai Composite: +0,3 pct.
China CSI 300: +0,8 pct.
Taiwan Taiex: +0,9 pct.
Sydkorea Kospi: -1,1 pct.
Singapore STI: +0,2 pct

Europe (futures)
Euro Stoxx 50: -0,5 pct.
Tysklands DAX 30: -0,4 pct.
Storbritanniens FTSE 100: -0,2 pct.

USA (futures)
S&P 500: -0,6 pct.
Nasdaq: -0,7 pct.
Dow Jones Industrial Average: -0,6 pct.