USA: Gevinst i Dow Jones vekslet til it-papirer

De amerikanske aktier satte sig onsdag, hvor gevinsthjemtagning blandt de kraftige gevinster i Dow Jones-papirerne blev omsat til ny-investeringer i it-sektoren, der har haltet efter i den seneste uges kursrus på Wall Street.

Omsætningen lå lidt under normalniveauet på såvel New York Stock Exchange som på Nasdaq-børsen. Fold sammen
Læs mere
Foto: SPENCER PLATT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

S&P 500-indekset lukkede med et tab på knap 0,2 pct. i 2176,94. De tunge aktier i Dow Jones droppede 0,3 pct. til 18.868,14, mens Nasdaq-papirerne sluttede med et plus på 0,4 pct. i 5294,58.

Omsætningen lå lidt under normalniveauet på såvel New York Stock Exchange som på Nasdaq-børsen.

- Nogle gange er man nødt til at læne sig tilbage, tage en dyb indånding og sige "det er steget for meget, og det er gået for hurtigt". Lige så meget som markedet kan lide at tro på, at alle de pro-business ting, som den nye administration og den republikanske kongres kommer til at gå videre med, lige så meget er det først til næste år. Vi er nødt til at se i øjnene, at markedet på kort sigt er ved at blive trukket for langt ud, siger chefstrateg Art Hogan fra Wunderlich Securities i Boston til Bloomberg News.

Torsdag morgen ligger aktiemarkederne i Fjernøsten overvejende i negativt territorium. De amerikanske aktiefutures øger samtidig 0,1-0,2 pct.

Fra nøgletalsfronten skuffede producentpriserne. Priserne var uændrede i oktober på månedsbasis, hvor økonomerne havde ventet en stigning på 0,3 pct.

På årsbasis var der tale om en stigning på 0,8 pct. mod en ventet fremgang på 1,2 pct.

Trækkes fødevarer og energi ud - kerneproducentpriserne - var det endnu mere skuffende med prisfald på 0,2 pct. i forhold til måneden før, mens den årlige stigningstakt var på 1,2 pct. Der var ventet stigninger på henholdsvis 0,2 og 1,6 pct.

GEVINSTHJEMTAGNING I FINANS

Kun 3 af de 11 undergrupper i S&P 500-indekset lukkede positivt. Telesektoren og it-segmentet, der begge har haltet kraftigt efter resten af markedet i under den seneste uges kursfest, klarede sig med stigninger på henholdsvis 1 pct. og 0,9 pct. efterfulgt af forbrugsgoder, der sluttede dagen med et plus på 0,6 pct.

Dårligst gik det finansaktierne, der har været investorernes kæledægge på grund af stigende renter og udsigt til lempelige branchevilkår. De tocifrede procentvise stigninger over den seneste uge blev vendt til et branchetab på 1,4 pct. efter fald i JPMorgan, Bank of America og Wells Fargo mellem 1,7 pct. til 2,5 pct.

Finanspapirerne fik selskab af energiaktierne i bunden af S&P-indekset. Usikkerhed om Opec-landenes vilje til at nå til enighed på mødet senere i november sendte sværvægterne Exxon og Chevron ned med henholdsvis 1,2 pct. og 0,6 pct. Hele sektoren faldt 0,9 pct.

Blandt selskaberne er der fokus på detailkæden Target, som leveret et bedre end ventet regnskab for tredje kvartal. Aktien steg 6,4 pct.

Derimod var det en ringe dag for byggemarkedskæden Lowe's, der nedjusterede forventningerne til årets indtjening efter et kvartal, der var svagere end ventet. Lowe faldt 2,9 pct.

It-netværksproducenten Cisco Systems skuffede investorerne på forventningsdelen, da koncernen fremlagde regnskab for første kvartal af det forskudte regnskabsår efter børstid onsdag. Aktien faldt 4,3 pct. i eftermarkedet.