USA genoptager olieeksport efter løft af restriktioner

Det første olietankskib har lagt fra kaj i USA, efter at restriktionerne mod eksport af råolie er blevet ophævet.

Foto: YURI GRIPAS. Eksport af amerikansk råolie har været omfattet af restriktioner siden de arabiske olieembargo i 1970'erne. Men i slutningen af december ophævede USA restriktionerne. På daværende tidspunkt var olieproduktionen på det laveste niveau i efterkrigstiden.
Læs mere
Fold sammen

Det sker på et tidspunkt, hvor oliebranchen kæmper med et kollaps i oliepriserne.

Det skriver Financial Times.

Tankskibet, der er døbt "Liquid American Freedom" af den amerikanske kongres' energi- og handelsudvalg, ankom ved den franske havn i Fos Lavera onsdag morgen, efter at den havde forladt Texas knap tre uger tidligere.

Olieselskabet Vitol ventes at stå for aflæsningen af lasten på havnen i nærheden af Marseille, hvorfra olien vil blive sendt videre af rørledninger til en af to raffinaderier, som olieselskabet driver i Europa.

Eksport af amerikansk råolie har været omfattet af restriktioner siden de arabiske olieembargo i 1970'erne. Men i slutningen af december ophævede USA restriktionerne. På daværende tidspunkt var olieproduktionen på det laveste niveau i efterkrigstiden.

I mellemtiden er prisen på olie dog styrtdykket. Siden årsskiftet er prisen på olie faldet til under 30 dollar tønden og balancerer på det laveste niveau i 12 år.