USA: Fortsat rentehop - men fald i Tokyo tidligt fredag

De amerikanske obligationsrenter steg igen torsdag, mens rentekurven fladede ud i kølvandet af den amerikanske centralbanks overraskende aggressive tone på pengepolitiske møde tidligere på ugen.

De amerikanske obligationsrenter steg igen torsdag, mens rentekurven fladede ud i kølvandet af den amerikanske centralbanks overraskende aggressive tone på pengepolitiske møde tidligere på ugen. Fold sammen
Læs mere
Foto: BRYAN R. SMITH

De amerikanske obligationsrenter steg igen torsdag, mens rentekurven fladede ud i kølvandet af den amerikanske centralbanks overraskende aggressive tone på pengepolitiske møde tidligere på ugen.

Den toneangivende tiårige T-bond lukkede torsdag med en rente på 2,28 pct. i New York. Torsdagens slutniveau var 2 basispoint højere end ved handlens afslutning onsdag.

Fredag morgen dykker renterne på markedet i Tokyo efter nye trusler fra nordkoreansk side om brintbombeforsøg i Stillehavet.

De amerikanske T-bonds handles med en rente på godt 2,25 pct. Niveauet er stort set det samme, som da de danske handlere gik hjem torsdag eftermiddag.

De nye økonomiske fremskrivninger, som blev offentliggjort efter onsdagens pengepolitiske møde, viste, at 11 af de 16 udvalgsmedlemmer anser det som »passende« at hæve renten endnu en gang inden årsskiftet.

»Mødet var bestemt mere aggressivt, end markedet forventede. Vi havde ikke prissat endnu en forhøjelse i år,« siger Mary Ann Hurley, rentestrateg fra D.A. Davidson i Seattle, til Reuters.

Rentekurven fladede ud, da intervallet mellem de femårige og 30-årige obligationer faldt til 92 basispoint, hvilket er det laveste niveau siden starten af juli.

POSITIVE NØGLETAL

Torsdagens nøgletal viste en fremgang i de ledende indikatorer på 0,4 pct. i august, hvor konsensus var en stigning på 0,3 pct.

Erhvervslivets aktivitetsindeks fra Federal Reserve Bank of Philadelphia steg mod forventning til 23,8 september fra 18,9 måneden før. Økonomerne havde ventet et fald til 17,1.

Og der var en del færre nytilmeldte ledige end ventet, idet 259.000 amerikanere meldte sig som førstegangsledige i sidste uge, mens økonomerne ventede 302.000 nye ledige.

Fredag byder kun på PMI-data for industri, service og samlet. Til gæld er der en del taler fra topfolk i Federal Reserve, idet såvel John C. Williams fra Federal Reserve i San Francisco, Esther George fra Federal Reserve i Kansas City, samt Robert Kaplan fra Federal Reserve i Dallas alle taler ved forskellige begivenheder.

/ritzau/FINANS