USA: Comeback og rekord på positiv mandag

Humøret var højt på aktiemarkedet i USA mandag, hvor lettelsen over de færre skader fra orkanen Irma end ventet på fastlandet og fraværet af en ny missiltest i Nordkorea fik investorerne til at ånde lettet op.

Arkivfoto. Foto: Iris.
Læs mere
Fold sammen

Humøret var højt på aktiemarkedet i USA mandag, hvor lettelsen over de færre skader fra orkanen Irma end ventet på fastlandet og fraværet af en ny missiltest i Nordkorea fik investorerne til at ånde lettet op.

Således steg S&P 500-indekset 1,1 pct. til rekordniveauet 2488,1, og Nasdaq-indekset steg i samme takt til 6432,3, marginalt fra rekord. Dow Jones-indekset steg 1,2 pct. til 22.057,4 og fik dermed sin bedste dag i mere end et halvt år.

Specifikt relateret til orkanen Irma var der fremgang til forsikringsselskaber, som nu ikke har helt så store udgifter at frygte fra Irma i Florida-området, mens selskaber i rejsebranchen også klarede sig godt. Til gengæld var gør-det-selv-kæder ikke lige så populære som før orkanens ankomst, og Home Depot faldt for eksempel 0,8 pct., mens Lowe's dykkede 1,4 pct.

»Det her er, hvad der sker, når markedet sælger ud i, hvad der faktisk er et vældigt godt fundamentalt investeringsmiljø,« siger chefstrateg Jim Paulsen fra Leuthold Group til nyhedsbureauet AP om markedets comeback mandag.

I forsikringssektoren steg store spillere som Travelers, Progressive og AIG med 2 til 3 pct., mens mindre selskaber i branchen som HCI Group og Heritage Insurance, der er store i Florida, kom i hus med stigninger på helt op mod 22 pct.

Blandt de store selskaber steg Apple 1,8 pct. forud for tirsdagens produktlancering, som blandt andet vil være verdens første møde med selskabets nye iPhone. I teknologisektoren var Tesla også kørende med et løft på 5,9 pct. oven på lanceringen af en ny softwareopdatering, der midlertidigt kan øge nogle af dets bilers batteritid.

Medicinalselskabet Teva blev en af dagens topscorere med et løft på 19,4 pct. oven på ansættelsen af Kåre Schultz, den nuværende direktør for Lundbeck, som ny topchef.

I den kedelige ende var der fortsat kurstæv til reditbureauet Equifax, som har været har været ramt af et hackerangreb, hvor oplysninger som personnumre og kreditkortnumre på 143 mio. amerikanere er blevet hacket. Aktien faldt 8,2 pct. oven på et dyk på 13,7 pct. fredag.