USA-børs trodser Trump og nægter at smide kinesiske giganter på porten: »Det er ved at være de sidste dage for Trump-administrationen«

En amerikansk børs modsætter sig nu præsident Donald Trump, idet den nægter at afnotere tre kinesiske selskaber, der ifølge Trump-administrationen er tæt forbundet med styret i Kina.

The New York Stock Exchange trodser nu præsident Donald Trump i hans sidste dage i Det Hvide Hus. Fold sammen
Læs mere
Foto: Alex Wong/Ritzau Scanpix

Trump-administrationen har udstedt ordre om, at tre statsejede kinesiske selskaber skal fjernes fra den amerikanske børs The New York Stock Exchange (NYSE), men den ordre har børsen på Wall Street nu valgt at modsætte sig.

Det skriver blandt andet Financial Times.

De tre telegiganter – China Mobile, China Telecom og China Unicom – blev beordret fjernet fra børsen i New York, fordi Trump-administrationen ønsker at forhindre amerikanske investorer i at have aktier i selskaber, der er forbundet til det kommunistiske styre i Kina.

Det skulle ske som et led i den akt, som Donald Trump underskrev i december, The Holding Foreign Companies Accountable Act, som kan tvinge udenlandske selskaber til at lade sig afnotere fra amerikanske børser, såfremt selskaberne ikke lever op til USAs regler.

Tiltaget har skabt stor forvirring blandt amerikanske børser, der måtte tilpasse sig ordren fra Trump-administrationen. Dette betød blandt andet, at MSCI, FTSE Russell, Nasdaq og S&P Global offentliggjorde en række lister over selskaber, der skulle afnoteres.

Mandag aften meddelte NYSE, at den ikke længere har intentioner om at afnotere selskaberne. Beslutningen fik selskabernes aktier til at stige i værdi på børsen i Hongkong, hvor selskaberne også er noteret.

»Set i lyset af den yderligere dialog, der har været med regulerende myndigheder i forbindelse med Office of Foreign Assets Control FAQ 857, har NYSE i dag meddelt, at NYSE ikke længere har planer om at fuldføre afnoteringen af de tre selskaber,« skrev NYSE i en officiel meddelelse.

NYSE har tidligere oplyst, at processen med at afnotere de tre kinesiske selskaber – China Mobile, China Telecom og China Unicom – kunne begynde torsdag 7. januar, men at selskaberne har ret til at gøre indsigelse mod beslutningen.

Ifølge aktiehandlerne skal NYSEs kovending ses som et udtryk for en stigende forventning om, at den kommende amerikanske præsident, Joe Biden, vil anlægge en mindre konfrontatorisk linje over for kinesiske selskaber, der har valgt at lade sig børsnotere i USA.

»Det er ved at være de sidste dage for Trump-administrationen, og Joe Biden har været utrolig stille, når det kommer til dette emne. Det overrasker mig ikke, at det nu sker,« siger Andy Maynard, chef for aktiehandel i China Renaissance, en mæglervirksomhed i Hongkong.

Joe Biden bliver indsat som USAs 46. præsident onsdag 20. januar.