USA-aktierne stiger som ventet

Det amerikanske aktiemarked indfrier fra åbningen forventningerne om fortsatte stigninger, efter at det allerede mandag tog forskud på glæden over en amerikanske budgetaftale, som blev en realitet natten til onsdag, hvorefter USA's økonomi - for en stund - drejer væk fra kursen mod den finansielle afgrund.

Læs mere
Fold sammen

Der er stigninger i de tre toneangivende indeks på årets første handelsdag. Dow Jones stiger 2,0 pct. eller med 257 point. S&P 500 lægger ud med et løft på 2,1 pct. og med stigning for 454 aktier, mens kun 7 aktier oplever kursfald og 14 holder sig uændrede i den indledende handel. I det teknologidominerede Nasdaq er stigningen på 2,5 pct. trukket af ikke mindst Apple-aktien, der stiger mere end 4 pct.

Stigningerne rammer bredt over de amerikanske sektorer.

Finansaktien Bank of America og kollegaen Citigroup stiger begge ca. 4 pct. pct., mens aktien i United States Steel ligger 5,5 pct. højere. Ud over den generelle appetit på mere cykliske aktier nyder stål-aktien godt af en opjustering af anbefalingen hos Credit Suisse fra "neutral" til "køb".

Bil-aktien Ford stiger 1,9 pct., og industri-aktien GE stiger 1,9 pct.

Biludlejningsselskabet Avis Budget Group vil overtage Zipcar for 12,25 dollar pr. aktie svarende til en præmie på 49 pct., og den reflekteres i en stigning på næsten 50 pct. for Zipcars aktie, mens Avis-aktien stiger 5,9 pct.