USA: Aktierne falder en smule før topmøde mellem Trump og Kim

Spencer Platt/Getty Images/AFP/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: SPENCER PLATT

Der er udsigt til rolig åbning på det amerikanske aktiemarked mandag, hvor investorerne ventes at tage en afventende position frem mod topmødet mellem USA og Nordkorea tirsdag og vigtige centralbankmøder senere på ugen.

Omkring en time før åbningen falder futures 0,1-0,2 pct. for de tre toneangivende aktieindeks, S&P 500, Nasdaq og Dow Jones. Fredag steg indeksene 0,1-0,3 pct.

På de store linjer ser investorerne frem mod mødet mellem USA's præsident, Donald Trump, og den nordkoreanske leder, Kim Jong-un, der løber af stablen natten til tirsdag i Singapore.

- Usikkerhed omkring forholdet mellem Trump og Kim Jong-un har det seneste års tid været en af de største risikomomenter på de finansielle markeder. En mindskning af den usikkerhed burde overvise investorerne om at fortsætte deres investering i globale aktier, skriver Jameel Ahmad, aktiestrateg hos børsmægleren Forextime, i en kommentar ifølge Marketwatch.

Bag sig har investorerne weekendens G7-møde i Quebec, Canada, der endte lettere kaotisk, da Donald Trump trak sin støtte til en fælles sluterklæring, få timer efter at mødet var sluttet.

Erklæringen kunne ellers have mindsket risikoen for en potentiel handelskonflikt, men den amerikanske præsident var blandt andet utilfreds med, at Canada har indført told på varer fra USA.

På aktiemarkederne verden over har det dog ikke givet anledning til de store bevægelser.

- Markederne har vist sig bemærkelsesværdigt positive om truslen fra en global handelskrig, og weekendens begivenheder synes ikke at have ændret det synspunkt, skriver Rebecca O' Keefe, der er investeringschef hos børsmægleren Interactive Investor, ifølge Marketwatch.

Blandt de amerikanske selskaber er der fokus på Envision Healthcare, som ifølge Bloomberg News står til at blive købt af kapitalfonden KKR i en handel til 5,57 mia. dollar.

KKR betaler 46 dollar per aktie, hvilket svarer til en præmie på 32 pct. sammenlignet med november, hvor Envision Healthcare oplyste, at det overvejede "strategiske alternativer". Envision-aktien stiger 2,4 pct. til 44,68 dollar i formarkedet.

Senere i denne uge vil fokus kredse sig om centralbankerne.

Onsdag vil der være fokus på rentemødet i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, hvor langt hovedparten af økonomerne venter en renteforhøjelse, mens torsdagen byder på rentemøde i Den Europæiske Centralbank (ECB), der kan byde på en tidsplan for en afvikling af bankens opkøbsprogram af obligationer.

/ritzau/FINANS