USA-aktierne får svært ved at holde pusten

Der er udsigt til fald fra start, når aktiehandlen begynder i USA tirsdag.

Oven på et fremragende år er fokus igen ved at rette sig mod de usikkerhedsmomenter, der ligger forude. Deriblandt hvornår den amerikanske centralbank begynder at skrue ned for droppet til markederne - i form af månedlige obligationsopkøb for 85 mia. dollar.

Futures, kontrakter der lader investorer spekulere i fremtidige indeksniveauer, falder for alle de tre toneangivende indeks. S&P 500 indikeres at dykke tilbage under indeks 1800 fra start, et niveau det ellers har holdt sig over siden sidst i november. Futures indikerer fald på 0,1 til 0,4 for S&P500, Nasdaq og Dow Jones.

- I de kommende måneder vil markederne være afventende og vi forventer volatilitet, mens der spekuleres i, hvornår centralbanken vil sænke stimulussen. Aktiemarkedernes fremgang har været ganske imponerende, specielt i USA, så vi kan forvente en pause, siger aktiestrateg hos BNP Paribas Guillaume Duchesne til Bloomberg News.

Tirsdag afventes samtidig ugens kommende store begivenheder, der inkluderer et rentemøde i ECB og kongen af nøgletal, den store officielle jobrapport fra USA, der lander fredag.

Selskabsspecifikt er der ikke meget sødt for aktionærerne i Krispy Kreme Doughnuts, der falder 13,1 pct. i formarkedet efter et regnskab, der ikke levede op til markedets forventninger.

Ligeledes junk food-relaterede Yum! Brands, der blandt andet ejer Taco Bell, KFC og Pizza Hut, er ramt og falder i formarkedet med 2,2 pct. Det sker efter skuffende salg i Kina.

Tesla, der har haft knas med sine elbiler, stiger 4,4 pct. i formarkedet, da de tyske myndigheder ikke har kunnet finde nogen fejl i dets biler.

Selskabet har oplevet en række brande i sine biler, og derfor bliver disse nu undersøgt for, om der er systemiske sikkerhedsfejl i dem.

Tesla er faldet fra 193,37 dollar til 124,17 dollar siden problemerne startede, da en video af en brændende Tesla-bil tog en runde på internettet.