USA-aktier: Vilde penduludsving endte i markante plusser

De vilde udsving på det amerikanske aktiemarked fortsatte tirsdag, hvor pendulet i sidste ende svingede i positiv retning efter mandagens kraftige kursfald.

Arkivfoto: Spencer Platt / Scanpix. Fold sammen
Læs mere
Foto: SPENCER PLATT

Frygten for en opblussende handelskrig mellem Kina og USA blev skubbet lidt i baggrunden, og S&P 500 kravlede tilbage over et vigtigt støtteniveau.

Det brede S&P 500-indeks lukkede tirsdag med en gevinst på 1,3 pct. i 2614,45. Dow Jones-indekset sluttede med et plus på 1,7 pct. til 24.033,36, mens Nasdaq endte med en stigning på 1,0 pct. i 6941,28.

This template (BMExternalArticleBundle:Content\ExternalArticle:Embedded/small.html.twig) should be overridden!

Nasdaq blev løftet op af Amazon, efter at en talsmand fra Det Hvide Hus ifølge Bloomberg oplyste, at der ikke vil blive skredet til handling trods præsident Trumps gentagne og fortsatte angreb på handelsselskabet. Amazon steg 1,5 pct.

Markedsdeltagerne var stærkt fokuseret på de tekniske aspekter af handelsniveauet, efter at S&P 500 mandag brød det 200-dages glidende gennemsnit i nedadgående retning.

Referenceindekset kravlede tirsdag tilbage over støtteniveauet i den sene handel tirsdag og forblev over niveau til slutklokken lød.

- Mulighed for, at sælgere kunne bryde 200-dagesmærket endeligt var til stede, men det skete ikke. De fundamentale forhold holder aktiemarkedet oppe. Vi står lige foran regnskabssæsonen, og den bliver en megasucces, vurderer handelschef Bucky Hellwig fra BB&T Wealth Management i Alabama til Reuters.

This template (BMExternalArticleBundle:Content\ExternalArticle:Embedded/small.html.twig) should be overridden!

Wall Street-analytikere venter, at S&P 500-selskabernes resultater øges med 18,4 pct. i første kvartal, ifølge data fra Thomson Reuters.

Markedsopfattelsen var dog delt, og nogle handlere vurderede, at de tekniske sælgere stadig kan lægge pres på aktierne onsdag, da S&P-indeksets lukkeniveau er tæt på det 200-dages glidende gennemsnit.

- Jeg tror ikke, vi er fri af det endnu, men det vil morgendagen vise. Hver gang vi får gode stigninger, kommer sælgerne tilbage. Vi har brug for to dage med vedvarende købstryk, siger markedschef Dennis Dick fra Bright Trading i Las Vegas til Reuters.

Onsdag morgen er de negative strømninger i overtal. De amerikanske futures handles med fald på 0,3-0,5 pct.

Hvor der mandag var røde tal overalt på sektorbasis, var der grøn bølge over hele linjen tirsdag, hvor samtlige 11 undergrupper i det brede S&P 500-indeks lukkede med positive fortegn.

Energi-aktierne var de mest efterspurgte med en stigning på 2,1 pct., mens sundhedsbranchen og råvare-selskaberne fulgte efter med stigning på omkring 1,5 pct. til hver.

De defensive forsyningsselskaber, telebranchen og ejendomsselskaberne var de mindst attraktive, men præsterede dog stigninger på henholdsvis 0,4 pct., 0,3 pct., og 0,8 pct.

Tesla, der mandag fik ørerne i maskinen efter produktionstal under målsætningen, fik tirsdag hele tabet tilbage og lidt til, da det kom frem, at selskabet ikke behøver at rejse mere kapital i år. Aktien steg 6 pct.

Den højprofilerede markedsdebut for den digitale musiktjeneste Spotify endte i 149,01 dollar eller 12,9 pct. over referenceprisen på 132 dollar, som blev fastsat af NYSE mandag. Det var dog under dagens top, som blev ramt med 169 dollar.

/ritzau/FINANS