USA-aktier vil følge Europa i rødt

Der indikeres ingen hjælp at hente til de pressede europæiske aktiemarkeder fra USA, når klokken ringer på Wall Street 15.30 dansk tid.

Som i Europa er der stilstand, før referatet fra den amerikanske centralbank offentliggøres efter dansk børslukketid.

Futures-kontrakter, der lader investorer spekulere i fremtidige indeksniveauer, indikerer fald fra start på omkring 0,2 pct.

Dagens store historie er referatet fra den amerikanske centralbank, Federal Reserve, for rentemødet afholdt sidst i juli. Det store spørgsmål er, hvor tæt centralbankchef Ben Bernanke er på at neddrosle den markante stimulus, Fed hver måned sprøjter ind i økonomien. Markedets forventninger er, at det vil ske i september, men størrelsen af neddroslingen er et dominerende spørgsmål.

- Folk er selvfølgelig nervøse op til referatet fra Fed. Nogle investorer mener, at Fed vil give yderligere informationer om, hvornår begyndelsen til enden af de kvantitative lempelser vil komme. Der er investorer, der stadig håber, at det ikke vil ske i år, siger porteføljemanager hos Mirabaud Securities John Plassard til Bloomberg News.

Fra start ventes kontorforsyneren Staples at komme under hårdt pres. Selskabets aktier i Europa er faldet markant, efter at resultaterne for andet kvartal skuffede med et resultat per aktie på 16 cent. Samtidig nedjusterede Staples sine forventninger til hele året til et samlet resultat per aktie på 1,21 til 1,25 dollar fra tidligere 1,30 til 1,35 dollar.

Staples falder i formarkedet 9,4 pct. til 15,25 dollar.

Staples er dog langt fra den eneste detailkæde, der har aflagt regnskab.

Lowe's, der sælger have- og byggevarer, overraskede til gengæld positivt i sit andet kvartal. Resultatet per aktie var på 88 cent mod ventet ifølge Bloomberg 79 cent, mens omsætningen på 15,71 mia. dollar overgik forventninger med mere end en halv mia. Sidst hævede Lowe's forventningerne til hele året til den øvre ende af intervallet 2,05 til 2,10 dollar. Aktien stiger i formarkedet med 4,6 pct. til 46,10 dollar.

Target, der sælger elektronik, ramte lige på forventningerne med et resultat per aktie på 95 cent, mens omsætningen skuffede en smule på 17,12 mia. dollar. Aktien falder 1,9 pct. i formarkedet til 66,69 dollar.

/ritzau/FINANS

Bertil Barkholt Fruelund +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail:finans[AT]ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk